Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Keitettyä haukea munakastikkeen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4 annosta

  • 4 kpl haukea, 150 g pala
  • 1 paloiteltu pieni porkkana
  • 1 viipaloitu sipuli
  • 1 laakerinlehti
  • muutama maustepippuri
  • suolaa
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kalalientä
  • 2 dl kahvikermaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 3 rkl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Kastike: Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa, lisää jauhot ja kuullota hetki sekoittaen. Lisää liemi ja kerma koko ajan sekoittaen. Mausta peruskastike suolalla ja pippurilla. Hienonna munat ja persilja, jotka lisätään kastikkeeseen juuri ennen tarjoilua.

2. Mittaa kattilaan vesimäärä, joka juuri ja juuri peittää kalan (mutta älä nosta vielä kalaa kattilaan). Kiehauta vesi ja lisää laakerinlehti, porkkanapalat, sipuliviipaleet, pippurit ja hieman suolaa. Anna liemen kiehua hiljalleen muutaman minuutin.

3. Nosta kalaviipaleet keitinliemeen ja anna hautua kannen alla noin viisi minuuttia tai kunnes kala on täysin kypsää. Nosta kala reikäkauhalla lämpimille lautasille. Kaada päälle kastiketta ja tarjoile lisäksi perunalunta.

Hauki oli ennen juhlaruokaa, jota piti olla tarjolla aina jouluna ja häissä - mutta sen syönti vaatii tiettyä taitoa. Missä ruodot? Niiden löytämisen taidon oppii nopeasti, ja siitä saa herkullisen palkkion. Tarjoa lisänä perunalunta.

Lisää aiheesta:

Kalagratiini katkaravuilla ja Pommes duchessellaKampelaa valkoviinikastikkeessaHaudutetut punakampelakääryleet vihanneskastikkeellaGratinoidut punakampelafileet perunapyreen keraYrttitarhalohtaHaudutettuja ahvenfileitä ruohosipulikastikkeessa
Keitetty kalaPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Keitetty kala
  • 17.09.202108:43
    Kalapullat

    Haukipyörykät eli kvenellit ja rapukastike – Jyrki Sukulan suosikkiohje

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakat liedellä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Keitetty ankerias jouluksi

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakat kylmänä tarjoiltuna

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Keitettyä suolasilakkaa