Keitettyä haukea munakastikkeen kera

Hauki oli ennen juhlaruokaa, jota piti olla tarjolla aina jouluna ja häissä - mutta sen syönti vaatii tiettyä taitoa. Missä ruodot? Niiden löytämisen taidon oppii nopeasti, ja siitä saa herkullisen palkkion. Tarjoa lisänä perunalunta.

4 annosta

  • 4 kpl haukea, 150 g pala
  • 1 paloiteltu pieni porkkana
  • 1 viipaloitu sipuli
  • 1 laakerinlehti
  • muutama maustepippuri
  • suolaa
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kalalientä
  • 2 dl kahvikermaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 3 rkl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Kastike: Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa, lisää jauhot ja kuullota hetki sekoittaen. Lisää liemi ja kerma koko ajan sekoittaen. Mausta peruskastike suolalla ja pippurilla. Hienonna munat ja persilja, jotka lisätään kastikkeeseen juuri ennen tarjoilua.

2. Mittaa kattilaan vesimäärä, joka juuri ja juuri peittää kalan (mutta älä nosta vielä kalaa kattilaan). Kiehauta vesi ja lisää laakerinlehti, porkkanapalat, sipuliviipaleet, pippurit ja hieman suolaa. Anna liemen kiehua hiljalleen muutaman minuutin.

3. Nosta kalaviipaleet keitinliemeen ja anna hautua kannen alla noin viisi minuuttia tai kunnes kala on täysin kypsää. Nosta kala reikäkauhalla lämpimille lautasille. Kaada päälle kastiketta ja tarjoile lisäksi perunalunta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!