Keitettyä, anjovismaustettua turskaa
Tässä reseptissä kala saa kaverikseen anjovisfileitä, jotka murtavat makua hienosti.
Neljälle
- 600 g turskan selkäpaloja nahalla
- ½ rkl suolaa
- 8 anjovisfileetä
Jokaiseen vesilitraan
- 1 rkl suolaa
- 1 pala purjoa
- persiljaa
- 1 pala porkkanaa
- 5 kokonaista maustepippuria
Munakastike
- 2 rkl voita
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 3-4 dl kalan keittolientä + kermaa
- ½ dl hienonnettua persiljaa
- 2 kovaksi keitettyä, hienonnettua kananmunaa
Koristeluun
- ruohosipulia
Valmistusohje
1. Leikkaa turskapaloihin pieniä viiltoja molemmin puolin selkäruotoja ja täytä ne anjovisfileillä. Laita kalat kalakattilaan, jossa on ritilä. Kaada päälle vettä, niin että kalat lähes peittyvät. Ripottele päälle suolaa. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kuori vaahto huolellisesti.
2. Lisää muut ainekset. Keitä kalaa kannen alla n. 20 minuuttia tai kunnes kala näyttää valkealta ja läpinäkymättömältä. Sisälämpötilan tulee olla 60 astetta.
3. Munakastike: Paista voita ja jauhoja kastikkeeseen. Lisää kalan keittolientä ja kermaa sekä persiljaa. Keitä muutama minuutti. Lisää munasilppu. Tarjoile kastike kalan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Meksikolainen papukeitto
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa