Keitettyä, anjovismaustettua turskaa
Tässä reseptissä kala saa kaverikseen anjovisfileitä, jotka murtavat makua hienosti.
Neljälle
- 600 g turskan selkäpaloja nahalla
- ½ rkl suolaa
- 8 anjovisfileetä
Jokaiseen vesilitraan
- 1 rkl suolaa
- 1 pala purjoa
- persiljaa
- 1 pala porkkanaa
- 5 kokonaista maustepippuria
Munakastike
- 2 rkl voita
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 3-4 dl kalan keittolientä + kermaa
- ½ dl hienonnettua persiljaa
- 2 kovaksi keitettyä, hienonnettua kananmunaa
Koristeluun
- ruohosipulia
Valmistusohje
1. Leikkaa turskapaloihin pieniä viiltoja molemmin puolin selkäruotoja ja täytä ne anjovisfileillä. Laita kalat kalakattilaan, jossa on ritilä. Kaada päälle vettä, niin että kalat lähes peittyvät. Ripottele päälle suolaa. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kuori vaahto huolellisesti.
2. Lisää muut ainekset. Keitä kalaa kannen alla n. 20 minuuttia tai kunnes kala näyttää valkealta ja läpinäkymättömältä. Sisälämpötilan tulee olla 60 astetta.
3. Munakastike: Paista voita ja jauhoja kastikkeeseen. Lisää kalan keittolientä ja kermaa sekä persiljaa. Keitä muutama minuutti. Lisää munasilppu. Tarjoile kastike kalan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti