Keitettyä, anjovismaustettua turskaa

Tässä reseptissä kala saa kaverikseen anjovisfileitä, jotka murtavat makua hienosti.

Neljälle

  • 600 g turskan selkäpaloja nahalla
  • ½ rkl suolaa
  • 8 anjovisfileetä

Jokaiseen vesilitraan

  • 1 rkl suolaa
  • 1 pala purjoa
  • persiljaa
  • 1 pala porkkanaa
  • 5 kokonaista maustepippuria

Munakastike

  • 2 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 3-4 dl kalan keittolientä + kermaa
  • ½ dl hienonnettua persiljaa
  • 2 kovaksi keitettyä, hienonnettua kananmunaa

Koristeluun

  • ruohosipulia

Valmistusohje

1. Leikkaa turskapaloihin pieniä viiltoja molemmin puolin selkäruotoja ja täytä ne anjovisfileillä. Laita kalat kalakattilaan, jossa on ritilä. Kaada päälle vettä, niin että kalat lähes peittyvät. Ripottele päälle suolaa. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kuori vaahto huolellisesti.

2. Lisää muut ainekset. Keitä kalaa kannen alla n. 20 minuuttia tai kunnes kala näyttää valkealta ja läpinäkymättömältä. Sisälämpötilan tulee olla 60 astetta.

3. Munakastike: Paista voita ja jauhoja kastikkeeseen. Lisää kalan keittolientä ja kermaa sekä persiljaa. Keitä muutama minuutti. Lisää munasilppu. Tarjoile kastike kalan kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.