Keitetty lammas ruohosipulikastikkeessa
Keitetty lammas on herkkua. Tillin sijaan kastike on maustettu ruohosipulilla ja sitruunalla.
5-6 hengelle
- 1,5 kg lammasta patapaloina
- 3 porkkanaa siivuina
- ½ purjoa siivuina
- 1,5 lihaliemikuutiota
- 8 kokonaista valkopippuria
- ½ tl timjamia
- muutama persiljanoksa
- 6 dl vettä
- suolaa
Kastike
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 4-5 dl keitinlientä
- 1 munankeltuainen
- sitruunamehua
- ruohosipulisilppua
Valmistusohje
1. Laita liha pataan, suolaa ja kaada päälle vesi. Kuumenna kiehuvaksi kuori vaahto ja lisää pataan vihannekset ja mausteet. Keitä hiljaa kannen alla, kunnes liha on mureaa.
2. Nosta liha liemestä ja siivilöi keitinliemi. Sulata voita kasarissa ja kuullota jauhoa siinä, kaada keitinlientä joukkoon, sekoita ja keitä 10 minuuttia. Ota kastike liedeltä, mausta sitruunamehulla ja vatkaa joukkoon keltuainen. Kaada kastike lihan päälle ja sirota päälle runsaasti ruohosipulisilppua. Tarjoile keitetyn perunan tai riisin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia