Keitetty karamelli

Tämä on helppo ja nopea tapa keittää karamellia. Koska voi saattaa räiskyä, pienet lapset on syytä pitää kauempana karkinkeitosta.

Noin 40 palaa

  • 200 g kuorittuja manteleita
  • 200 g voita
  • 2 3/4 dl sokeria (noin 200 g)

Lisäksi

  • alumiinifoliota

Valmistusohje

1. Sekoita voi, sokeri ja kokonaiset, kuoritut mantelit paksupohjaisessa, mielellään emalikattilassa. Kiehauta, alenna lämpöä ja sekoita taukoamatta karamelliseosta, kunnes se on kauniin väristä ja paksuuntunutta, noin 15 minuuttia. Jos karamelli juoksettuu (voi irtoaa seoksesta), sinun pitää vain jatkaa voimakasta sekoittamista, silloin seos yhdistyy jälleen.

2. Kaada karamellimassa alumiinifolioarkille ja anna kovettua. Taita sopivia palasia levystä ja säilytä kannellisessa purkissa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.