Keitetty häränpihvi-kuskus
Sami Garam valmistaa eksoottisen, mutta helppotekoisen häränpihvi-kuskusin. Tämä on oiva valinta, vaikka viikonlopun vieraspöytään.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 600 g härän sisäfileetä
- 5 dl lihalientä
- suolaa ja pippuria
- 5 dl kuskus-ryynejä
- chiliöljyä
- persiljaa
- balsamicosiirappia
Valmistusohje
Leikkaa lihasta tasakokoisia, paksuja pihvejä. Kuumenna lihaliemi kattilassa voimakkaasti kiehuvaksi ja nosta pihvit sinne yksitellen, niin ettei kiehuminen lakkaa hetkeksikään.
Keitä pihvejä neljä minuuttia kannen alla ja nosta ne sitten vetäytymään foliopakettiin.
Kuullota kuskusia chiliöljyssä toisessa kattilassa ja kaada lihan keitinliemi päälle.
Anna hautua kunnes liemi on imeytynyt ryyneihin. Lisää silputtu persilja kuskusiin ja viimeistele annos tilkalla balsamicosiirappia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa