Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Keisarinnajäätelö

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka

6 annosta

  • 100 g kivettömiä rusinoita
  • 1 dl punssia
  • 50 g kuorittuja manteleita
  • 85 g tummaa taloussuklaata
  • 5 dl vaniljakermajäätelöä
  • kermavaahtoa

Valmistusohje

1. Pane rusinat tiiviiseen purkkiin, kaada päälle punssi ja sulje kansi. Anna rusinoiden maustua huoneenlämmössä vähintään vuorokauden ajan.

2. Rouhi mantelit ja taloussuklaa. Ota jäätelö pakastimesta, leikkaa pieniksi paloiksi ja pane palat kulhoon suklaa-mantelirouheen kanssa. Lisää punssi-rusinaseos ja sekoita huolella jäätelöön. On tärkeää, ettei jäätelö sula, vaan ainoastaan pehmenee. Kaada seos nopeasti vuokaan ja pane pakastimeen vähintään kolmeksi tunniksi ennen tarjoilua.

3. Jäätelö irtoaa vuoasta, kun kastat vuoan hetkeksi kuumaan veteen. Kumoa tarjoiluvadille. Tarjoa kermavaahdon kera.

Tavallinen vaniljajäätelö muuntuu hetkessä juhlavaksi herkuksi. Anna rusinoiden maustua punssissa vuorokauden ajan. Pakasta keisarinjäätelö kolme tuntia ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Helppo omenajäätelöToscakuorrutteinen omenapaistos jäätelön keraMokkapannacottaHunajainen pannacottaPuolukkajäädyke mandariinilohkojen keraKermainen pannacotta vadelmilla
Maustettu jäätelöGluteenitonKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Maustettu jäätelö
  • 10.05.202415:35
    Kahvijälkiruoat

    Affogato

  • 14.04.202208:27
    Hellapoliisi

    Kinder-jäätelö – tarvitset vain neljä ainesosaa!

  • 20.08.202107:54
    Hellapoliisi

    Helppo omenajäätelö

  • 28.06.201914:05
    Hellapoliisi

    Mansikkajäätelö – 4 ainesosan herkku valmistuu ilman jäätelökonetta

  • 25.10.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Omenasta on moneksi: Mallan omenaa omenan kanssa omenalla