Keisarinnajäätelö

Tavallinen vaniljajäätelö muuntuu hetkessä juhlavaksi herkuksi. Anna rusinoiden maustua punssissa vuorokauden ajan. Pakasta keisarinjäätelö kolme tuntia ennen tarjoilua.

6 annosta

  • 100 g kivettömiä rusinoita
  • 1 dl punssia
  • 50 g kuorittuja manteleita
  • 85 g tummaa taloussuklaata
  • 5 dl vaniljakermajäätelöä
  • kermavaahtoa

Valmistusohje

1. Pane rusinat tiiviiseen purkkiin, kaada päälle punssi ja sulje kansi. Anna rusinoiden maustua huoneenlämmössä vähintään vuorokauden ajan.

2. Rouhi mantelit ja taloussuklaa. Ota jäätelö pakastimesta, leikkaa pieniksi paloiksi ja pane palat kulhoon suklaa-mantelirouheen kanssa. Lisää punssi-rusinaseos ja sekoita huolella jäätelöön. On tärkeää, ettei jäätelö sula, vaan ainoastaan pehmenee. Kaada seos nopeasti vuokaan ja pane pakastimeen vähintään kolmeksi tunniksi ennen tarjoilua.

3. Jäätelö irtoaa vuoasta, kun kastat vuoan hetkeksi kuumaan veteen. Kumoa tarjoiluvadille. Tarjoa kermavaahdon kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.