Kaurapikkuleipiä pähkinöillä
Julkaistu
Nämä ovat käteviä pikkuleipiä, joihin voit käyttää mitä tahansa kaapista löytyviä pähkinöitä. Pehmeäkuorisia pähkinöitä kuten hasselpähkinöitä ei tarvitse kaltata.
- Ruokavalio: Gluteeniton
n. 25 kpl
- 100 g voita
- 1 ½ dl kidesokeria
- 4 dl kauraryynejä
- 2 munanvalkuaista
- n. 25 pähkinää
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata voi, sekoita voisulaan sokeri ja kauraryynit.
2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele ne taikinaan. Laita leivinpaperille pellille taikinanokareita, ja jokaiselle nokareelle yksi pähkinä.
3. Paista uunin keskitasolla n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan