Kaurapikkuleipiä pähkinöillä
Nämä ovat käteviä pikkuleipiä, joihin voit käyttää mitä tahansa kaapista löytyviä pähkinöitä. Pehmeäkuorisia pähkinöitä kuten hasselpähkinöitä ei tarvitse kaltata.
- Ruokavalio: Gluteeniton
n. 25 kpl
- 100 g voita
- 1 ½ dl kidesokeria
- 4 dl kauraryynejä
- 2 munanvalkuaista
- n. 25 pähkinää
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata voi, sekoita voisulaan sokeri ja kauraryynit.
2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele ne taikinaan. Laita leivinpaperille pellille taikinanokareita, ja jokaiselle nokareelle yksi pähkinä.
3. Paista uunin keskitasolla n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Harri Syrjäsen inkiväärishotti