Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Katkaravuilla täytettyä haukea

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jos haluat hauesta oikein täyteläisen, voit täyttää sen katkaravuilla.

Neljälle

  • 1 hauki
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Katkarapukastike

  • 500 g kuorimattomia katkarapuja
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 2 ½ dl katkarapulientä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 munankeltuaista
  • 1 ½ dl kermaa
  • suolaa
  • 1 tl puristettua sitruunamehua

Valmistusohje

1. Katkarapukastike: Kuori katkaravut ja säästä ne. Laita kuoret kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia. Siivilöi liemi. Paista voi ja jauhot toisessa kattilassa. Lisää liemi ja viini. Keitä muutama minuutti samalla sekoittaen. Vatkaa keltuaiset ja kerma, lisää seos kastikkeeseen samalla voimakkaasti sekoittaen. Mausta suolalla ja sitruunalla.

2. Leikkaa kalaan viillot molemmin puolin selkäruotoa, poista selkäruoto, pienet evät ja kylkiluut. Jätä pää ja pyrstö paikalleen. Laita kala auki taiteltuna voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista 200-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia.

3. Kuumenna kastike ja lisää katkaravut. Täytä kala katkarapukastikkeella ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Kalapullat currykastikkeessaKalamurekepihvit katkarapukastikkeen keraKampelaa valkoviinikastikkeessaMustaeväkampelaa valkoviinikastikkeessaTurskaa ja simpukoitaHaudutettuja ahvenfileitä ruohosipulikastikkeessa
UunikalaPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Uunikala
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Saviruukkusilli

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Uunissa paahdettua siikaa ja uuniperunoita

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Suolakuoressa paistettu kuha

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Nieriää voitaikinakuoressa pinaatin kera

  • 18.02.201300:00
    Japanilaista

    Uuniseiti ja kasvistempura