Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Katkaraputoastit muikun mädin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

4 annosta

  • 1 avokado
  • 1 tl limettimehua
  • ½ valkosipulinkynsi
  • ½ dl kermaa
  • suolaa ja pippuria
  • 1 liivatelehti
  • 8 viipaleita paahtoleipää
  • voita paistamiseen
  • 16 katkarapua
  • 50 g muikun mätiä
  • salaatinlehtiä

Yrttiöljy

  • ½ dl oliiviöljyä
  • ½ valkosipulinkynsi
  • tuoreita yrttejä

Valmistusohje

1. Liota liivatelehti vedessä. Kuori avokado ja koverra hedelmäliha. Sekoita hedelmälihaan limettimehu, puristettu valkosipulinkynsi ja kerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Sulata liivatelehti kattilassa miedolla lämmöllä ja sekoita avokadotahnaan. Pane seos jääkaappiin.

2. Yrttiöljy: Sekoita tuoreet yrtit, oliiviöljy ja valkosipuli. Valuta öljy salaatinlehtien päälle.

3. Kuori katkaravut. Ota leipäviipaleista muotilla pyörylöitä ja paista ne voissa kullanruskeiksi. Levitä avokadotäyte neljälle leipäpyörylälle ja pane loput pyörylät päälle kanneksi. Koristele katkaravuilla ja mädillä. Tarjoa lisänä yrttiöljyllä maustettuja salaatinlehtiä.

Katkaravuilla ja muikun mädillä täytetyt pienet toastit ovat tyylikäs aloitus päivälliselle. Tee leivät valmiiksi etukäteen ja koristele juuri ennen vieraiden saapumista.

Lisää aiheesta:

Salaatti punaisten papujen ja avokadon keraNizzan salaatti anjoviksellaGrillattua halloumijuustoa avokadon keraKalakeitto leipäkuutioiden ja salsan keraAvokadoa ja scampejaKatkarapuleivos avokadokreemin kera
ToastAlkuruoatKananmunatonVälipalatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Toast
  • 28.08.202210:00
    Katkarapuleipä

    Toast skagen – Harri Syrjäsen helppo resepti

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Toscanalainen leipä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lämmin papuvoileipä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lohi-katkaraputoast

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Katkarapu-muna-mäti-toast