Katkaraputoastit muikun mädin kera
Katkaravuilla ja muikun mädillä täytetyt pienet toastit ovat tyylikäs aloitus päivälliselle. Tee leivät valmiiksi etukäteen ja koristele juuri ennen vieraiden saapumista.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 1 avokado
- 1 tl limettimehua
- ½ valkosipulinkynsi
- ½ dl kermaa
- suolaa ja pippuria
- 1 liivatelehti
- 8 viipaleita paahtoleipää
- voita paistamiseen
- 16 katkarapua
- 50 g muikun mätiä
- salaatinlehtiä
Yrttiöljy
- ½ dl oliiviöljyä
- ½ valkosipulinkynsi
- tuoreita yrttejä
Valmistusohje
1. Liota liivatelehti vedessä. Kuori avokado ja koverra hedelmäliha. Sekoita hedelmälihaan limettimehu, puristettu valkosipulinkynsi ja kerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Sulata liivatelehti kattilassa miedolla lämmöllä ja sekoita avokadotahnaan. Pane seos jääkaappiin.
2. Yrttiöljy: Sekoita tuoreet yrtit, oliiviöljy ja valkosipuli. Valuta öljy salaatinlehtien päälle.
3. Kuori katkaravut. Ota leipäviipaleista muotilla pyörylöitä ja paista ne voissa kullanruskeiksi. Levitä avokadotäyte neljälle leipäpyörylälle ja pane loput pyörylät päälle kanneksi. Koristele katkaravuilla ja mädillä. Tarjoa lisänä yrttiöljyllä maustettuja salaatinlehtiä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan