Katkaraputäytteiset ohukaiset
Ohukaiset voi paistaa jo etukäteen. Laita siinä tapauksessa voipaperiliuska jokaisen ohukaisen väliin. Valmista kastiketta on kaupoissa käytännöllisessä pussissa.
Neljälle
- 2 munaa
- ½ tl suolaa
- 6 dl maitoa
- 3 dl vehnäjauhoa
Täyte
- 200 g valmista hollandaisekastiketta
- 600 g katkarapuja kuorineen
- 1 nippu tilliä
- 1 dl juustoraastetta
Valmistusohje
1. Vatkaa kaikki ainekset ohukaistaikinaksi. Anna turvota jonkin aikaa. Paista kahdeksan ohutta lettua, mutta paista ne vain toiselta puolelta. Aseta ne paistamaton puoli ylöspäin.
2. Kuumenna kastike pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori katkaravut. Hienonna tilli. Jätä sivuun muutama katkarapu ja tillitupsu tarjoiluun. Silppua loput katkaravut ja kääntele ne sekä tillisilppu hollantilaiskastikkeeseen. Pidä kastike lämpimänä, mutta älä keitä.
3. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Nosta hiukan täytettä jokaiselle ohukaiselle ja kääri ne rullalle. Laita kääröt uunivuokaan. Ripota päälle juustoraaste ja gratinoi, kunnes juusto on sulanut. Koristele muutamilla katkaravuilla ja tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nopeat kalkkunawrapit