Katkaraputahna munalla, punasipulilla ja mädillä
Tämä on täydellinen alkuruoka. Kaikki pitävät siitä, ja sen voi valmistella hyvissä ajoin. Toimii myös mainiosti drinkkinaposteltavana.
Neljälle
- ½ kg pakastettuja katkarapuja
- 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
- 1 punasipuli
- 2 rkl kirjolohenmätiä
- 1-2 rkl majoneesia
Koristeluun
- hieman suikaloitua kylmäsavulohta
- hieman kirjolohenmätiä
- salaattia
- retiisi
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Sulata ja kuori katkaravut (säästä mielellään kuoret ja keitä niistä lientä kalakeittoa varten).
2. Hienonna katkaravut, kananmunat ja punasipuli, sekoita majoneesin ja kirjolohenmädin kera.
3. Mausta suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla. Anna tahnan mielellään maustua kylmässä hetki ennen tarjoilua.
4. Asettele tarjolle kuvan tapaan, koristele esimerkiksi mädillä, kylmäsavulohella, hienonnetulla ruohosipulilla ja salaatilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan