Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Katkaraputahna munalla, punasipulilla ja mädillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on täydellinen alkuruoka. Kaikki pitävät siitä, ja sen voi valmistella hyvissä ajoin. Toimii myös mainiosti drinkkinaposteltavana.

Neljälle

  • ½ kg pakastettuja katkarapuja
  • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 1 punasipuli
  • 2 rkl kirjolohenmätiä
  • 1-2 rkl majoneesia

Koristeluun

  • hieman suikaloitua kylmäsavulohta
  • hieman kirjolohenmätiä
  • salaattia
  • retiisi
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Sulata ja kuori katkaravut (säästä mielellään kuoret ja keitä niistä lientä kalakeittoa varten).

2. Hienonna katkaravut, kananmunat ja punasipuli, sekoita majoneesin ja kirjolohenmädin kera.

3. Mausta suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla. Anna tahnan mielellään maustua kylmässä hetki ennen tarjoilua.

4. Asettele tarjolle kuvan tapaan, koristele esimerkiksi mädillä, kylmäsavulohella, hienonnetulla ruohosipulilla ja salaatilla.

Lisää aiheesta:

Katkarapu-muna-mäti-toastTuoreesta lohesta tehty tartar lohenmädin keraSitrusmarinoitu lohiSauce verte lämminsavulohelleVotkalla maustettu lohipastaKatkarapuseosta ruisleivällä
TahnatAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Tahnat
  • 10.10.202410:21
    Nopeat ja helpot

    Pistaasihummus

  • 15.12.202313:17
    Joulu

    Savuporotahna

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Savukalatahna

  • 18.02.201300:00
    Anjovis

    Tapenade anjoviksella

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Crostinit tonnikalatahnan kera