Katkarapuseosta ruisleivällä
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5648220/landscape16_9/515/290/76f9988c42098b7bf43ff29dae396002/mY/899161-1647.jpg)
Katkarapuseos on aina suosittua. Tässä se tarjoillaan ruisleivällä alkuruokana, mutta sillä voi myös esimerkiksi täyttää avokadonpuolikkaita.
Neljälle
- 500 g kuorellisia katkarapuja
- 1 pieni keltasipuli
- 1 dl majoneesia
- 1 kovaksi keitetty kananmuna
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 4 viipaletta ruisleipää
- voita leivälle
- tilliä
- tuoretta kirveliä
Valmistusohje
1. Kuori katkaravut ja säästä muutama koristeluun. Hienonna loput katkaravut karkeasti.
2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi kananmuna. Sekoita katkarapusilppu, sipuli ja muna sekä majoneesi. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Levitä voita leiville ja asettele päälle katkarapuseosta. Koristele katkaravuilla, tillillä ja kirvelillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka