Katkarapusämpylät
Julkaistu
Tarjoile sämpylät höyryävän kuumina, lämmitä ne siis uunissa ennen kuin täytät ne kuumalla muhennoksella.
6 kpl
- 6 sämpylää
Täyte
- 2 rkl margariinia
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 200 g herkkusieniä, viipaleina
- 3 dl kermaa
- soijaa
- 2 rkl sherryä
- 250 g kuorittuja katkarapuja
- tilliä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa sämpylöistä kansi ja koverra sisältö.
2. Paista sieniä ja margariinia kunnes kaikki neste on haihtunut.
3. Puuteroi päälle jauhoja, lisää kerma ja mausta. Keitä 15 minuuttia.
4. Mausta sherryllä, kääntele mukaan katkaravut ja tilli. Kuumenna, mutta älä keitä, muuten katkaravut sitkistyvät. Täytä leivät ja koristele.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan