Katkarapupiiraat
Herkullinen katkaraputäyte saa ympärilleen rapean voitaikinakuoren. Tarjoa katkarapupiiraat alkupalana, pikkusuolaisena tai kevyenä iltapalana.
4 annosta
- ½ sipuli
- 80 g herkkusieniä
- 2 paprikaa
- 2 dl tomaattimurskaa valutettuna
- 160 g kuorittuja katkarapuja
- 1 muna
- öljyä paistamiseen
- suolaa
- cayennenpippuria
- curryjauhetta
- 4 pakastevoitaikinalevyä
Koristeluun
- paprikaa ja sitruunamelissaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Hienonna puolikas sipuli, viipaloi herkkusienet ja suikaloi paprika. Säästä vähän paprikaa koristeluun. Kuumenna kattilassa öljyä, lisää hienonnettu sipuli, paprikasuikaleet ja herkkusieniviipaleet ja kuullota hetki. Lisää valutettu tomaattimurska ja mausteet ja kiehauta. Sekoita varovasti joukkoon katkaravut ja lämmitä, älä anna kiehua. Jäähdytä.
2. Pane voitaikinalevyt jauhotetulle alustalle. Tee muotilla 8 pyörylää, joiden halkaisija on 8 cm. Pane jokaisen pyörylän keskelle reilu ruokalusikallinen täytettä. Voitele pyörylöiden reunat vatkatulla munalla, taita ne keskeltä ja painele reunat yhteen haarukalla.
3. Nosta piiraat uunipedille. Voitele yläpuoli vatkatulla munalla ja paista piiraat uunissa kullanruskeiksi. Koristele paprikalla ja sitruunamelissalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
-
Taivaallinen omenahillo
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Vappu Pimiän minestronekeitto