Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Katkarapupiiraat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Herkullinen katkaraputäyte saa ympärilleen rapean voitaikinakuoren. Tarjoa katkarapupiiraat alkupalana, pikkusuolaisena tai kevyenä iltapalana.

4 annosta

  • ½ sipuli
  • 80 g herkkusieniä
  • 2 paprikaa
  • 2 dl tomaattimurskaa valutettuna
  • 160 g kuorittuja katkarapuja
  • 1 muna
  • öljyä paistamiseen
  • suolaa
  • cayennenpippuria
  • curryjauhetta
  • 4 pakastevoitaikinalevyä

Koristeluun

  • paprikaa ja sitruunamelissaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Hienonna puolikas sipuli, viipaloi herkkusienet ja suikaloi paprika. Säästä vähän paprikaa koristeluun. Kuumenna kattilassa öljyä, lisää hienonnettu sipuli, paprikasuikaleet ja herkkusieniviipaleet ja kuullota hetki. Lisää valutettu tomaattimurska ja mausteet ja kiehauta. Sekoita varovasti joukkoon katkaravut ja lämmitä, älä anna kiehua. Jäähdytä.

2. Pane voitaikinalevyt jauhotetulle alustalle. Tee muotilla 8 pyörylää, joiden halkaisija on 8 cm. Pane jokaisen pyörylän keskelle reilu ruokalusikallinen täytettä. Voitele pyörylöiden reunat vatkatulla munalla, taita ne keskeltä ja painele reunat yhteen haarukalla.

3. Nosta piiraat uunipedille. Voitele yläpuoli vatkatulla munalla ja paista piiraat uunissa kullanruskeiksi. Koristele paprikalla ja sitruunamelissalla.

Lisää aiheesta:

Katkaraputäytteiset kolmioleivätVihannespiirakkaUppomunatoastit papujen keraVoitaikinapiirakat surimilla ja purjollaBroileri-pinaattipiirasKatkarapukeitto voitaikinapiirakoiden kera
ÄyriäispiirakkaAlkuruoatSuolaiset leivonnaisetGoGreenVälipalatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäispiirakka
  • 24.8.08:00
    Katkaravut

    Skagenpiirakka

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Katkarapupiiraat

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Piiras ravunpyrstö-herkkusienitäytteellä

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Voitaikinapiirakat surimilla ja purjolla

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Juustopiiras äyriäisillä