Katkarapuleipä skagen
Kevään juhlissa kahvipöytä kaipaa makeiden herkkujen ohella usein myös pientä suolapalaa. Makuja-kokki Henri Alénin ohjeilla valmistat maukkaita merellisiä leipiä.
Ainekset
- 200 g kuorittuja katkaravunpyrstöjä
- 3 rkl majoneesia
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 rkl hienonnettua ruohosipulia tai tilliä
- muutama tippa tabascoa
- suolaa
- mustapippuria
- 4 tl mätiä (esimerkiksi siian)
- 4 viipaletta paahtoleipää
- 1 rkl voita
Valmistusohje
Sulata ja valuta katkaravut huolellisesti. Hienonna ne karkeasti veitsellä ja sekoita majoneesin joukkoon. Lisää mukaan sitruunanmehu, yrtit ja tabasco. Mausta suolalla ja pippurilla.
Leikkaa paahtoleivistä reunat pois ja jaa ne neljään osaan. Paahda leivät pannulla voissa kullanruskeiksi. Lusikoi katkarapumassaa jokaiselle leivälle.
Koristele leivät mädillä ja tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan