Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Katkarapuleipä skagen

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kevään juhlissa kahvipöytä kaipaa makeiden herkkujen ohella usein myös pientä suolapalaa. Makuja-kokki Henri Alénin ohjeilla valmistat maukkaita merellisiä leipiä.

Ainekset

  • 200 g kuorittuja katkaravunpyrstöjä
  • 3 rkl majoneesia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia tai tilliä
  • muutama tippa tabascoa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 4 tl mätiä (esimerkiksi siian)
  • 4 viipaletta paahtoleipää
  • 1 rkl voita

Valmistusohje

Sulata ja valuta katkaravut huolellisesti. Hienonna ne karkeasti veitsellä ja sekoita majoneesin joukkoon. Lisää mukaan sitruunanmehu, yrtit ja tabasco. Mausta suolalla ja pippurilla.

Leikkaa paahtoleivistä reunat pois ja jaa ne neljään osaan. Paahda leivät pannulla voissa kullanruskeiksi. Lusikoi katkarapumassaa jokaiselle leivälle.

Koristele leivät mädillä ja tillillä.

Lisää aiheesta:

Paahtoleipä lohenmädin keraToast SkagenToast Skagen ravuilla ja sitruunapippurillaToast Skagen ravunpyrstöilläLohinyytitPastaa venäläisellä kaviaarilla
KatkarapuleipäMakujaKevään juhlatVideoreseptitAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Katkarapuleipä
  • 28.08.202210:00
    Toast

    Toast skagen – Harri Syrjäsen helppo resepti

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Rapuleipä

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Gluteeniton toast skagen katkarapuleipä

  • 18.02.201300:00
    Nopeat ja helpot

    Katkaravut erilaisessa seurassa

  • 18.02.201300:00
    Makuja

    Katkarapuleipä skagen