Katkarapukeitto sellerillä
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5677142/landscape16_9/515/290/cce280662468996e619ea4c52d089191/Jt/934374-5478.jpg)
Tämä on helposti valmistettava katkarapukeitto – täydellinen sille, joka haluaa syödä kevyesti. Paahdettu leipä, johon on hierottu hieman valkosipulia ja maustettu oliiviöljyllä, täydentää aterian.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Kahdelle
- ½ l kalalientä kuutiosta
- 100 g tuoreita herkkusieniä
- 1-2 lehtisellerin vartta
- 1 tl tomaattipyreetä
- hieman paprikaa
- 2 tl margariinia
- ½ dl maitoa
- 400 g tuoreita, kuorellisia katkarapuja
- 2 rkl hienonnettua tilliä
Valmistusohje
1. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja lisää viipaloidut herkkusienet sekä suikaloitu selleri. Keitä hiljalleen 15 minuuttia.
2. Mausta tomaattipyreellä ja paprikalla, lisää margariini. Vatkaa mukaan maito ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi.
3. Laita kuorittuja katkarapuja keittolautasten pohjalle, kaada päälle keitto. Ripottele päälle tilliä, tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka