Tämä on helposti valmistettava katkarapukeitto – täydellinen sille, joka haluaa syödä kevyesti. Paahdettu leipä, johon on hierottu hieman valkosipulia ja maustettu oliiviöljyllä, täydentää aterian.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Kahdelle
- ½ l kalalientä kuutiosta
- 100 g tuoreita herkkusieniä
- 1-2 lehtisellerin vartta
- 1 tl tomaattipyreetä
- hieman paprikaa
- 2 tl margariinia
- ½ dl maitoa
- 400 g tuoreita, kuorellisia katkarapuja
- 2 rkl hienonnettua tilliä
Valmistusohje
1. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja lisää viipaloidut herkkusienet sekä suikaloitu selleri. Keitä hiljalleen 15 minuuttia.
2. Mausta tomaattipyreellä ja paprikalla, lisää margariini. Vatkaa mukaan maito ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi.
3. Laita kuorittuja katkarapuja keittolautasten pohjalle, kaada päälle keitto. Ripottele päälle tilliä, tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!