Katkarapukeitto sellerillä
Tämä on helposti valmistettava katkarapukeitto – täydellinen sille, joka haluaa syödä kevyesti. Paahdettu leipä, johon on hierottu hieman valkosipulia ja maustettu oliiviöljyllä, täydentää aterian.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Kahdelle
- ½ l kalalientä kuutiosta
- 100 g tuoreita herkkusieniä
- 1-2 lehtisellerin vartta
- 1 tl tomaattipyreetä
- hieman paprikaa
- 2 tl margariinia
- ½ dl maitoa
- 400 g tuoreita, kuorellisia katkarapuja
- 2 rkl hienonnettua tilliä
Valmistusohje
1. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja lisää viipaloidut herkkusienet sekä suikaloitu selleri. Keitä hiljalleen 15 minuuttia.
2. Mausta tomaattipyreellä ja paprikalla, lisää margariini. Vatkaa mukaan maito ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi.
3. Laita kuorittuja katkarapuja keittolautasten pohjalle, kaada päälle keitto. Ripottele päälle tilliä, tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan