Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Katkarapu- ja kaprispäällysteiset uudet perunat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Uudet perunat maistellaan ihanien täytteiden kera. Kokeile kahta erilaista makuelämystä.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka, Gluteeniton

Ainekset (n.30 kpl)

  • 1 kg tasakokoisia uusia perunoita

Täyte 1

  • (15 kpl)
  • 1/2 prk kapriksia
  • 2 kevätsipulin vartta
  • 1/2 ruukku basilikaa
  • 3/4 dl pinjansiemeniä
  • 1/4 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 rkl seesaminsiemeniä
  • 4 tl (oliivi)öljyä
  • 1 tl valkoista balsamiviinietikkaa
  • 1 tl sinappia
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa

Täyte 2

  • (15 kpl)
  • 1/2 pieni punasipuli
  • 3 rkl tuoretta tilliä
  • 200 g katkaraputuorejuustoa
  • 1 tl sitruunamehua
  • 3 rkl mätitahnaa
  • pieni ripaus rouhittua anista

Pinnalle

  • 1/2 dl katkarapuja hyvin hienoksi hienonnettuna

Valmistusohje

Harjaa perunat puhtaiksi ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta, anna jäähtyä ja puolita.

Täyte 1: Valuta ja hienonna kaprikset hyvin pieniksi. Hienonna kevätsipuli ja basilika. Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi täytteeksi. Päällystä perunat täytteellä.

Täyte 2: Kuori ja hienonna punasipulin puolikas hyvin hienoksi. Hienonna tilli. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Leikkaa perunat kahtia ja pursota täytettä puolikkaille. Lusikoi pinnalle hienonnettua katkarapua.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Raparperisalsaa, pikkelöityä punakaali-porkkanasalaattia tortillan sisällä, Erikan reseptiPonzu-kevätsipulimarinoitua lohta ja fenkoli-perunasalaatti, grillattua sitruunaa Vihanneksia sitruunakastikkeessaKikhernecurry riisin ja jogurtin keraKylmäsavulohilaatikko ja inkivääri-hölskykurkutSiskonmakkara-perunasalaatti
PerunatKasvisruokaGluteenitonHuomenta SuomiGoGreenVideoreseptitLisäkeruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Perunat
  • 11.2.11:29
    Peruna

    Parhaat perunat airfryerissa

  • 23.12.202413:00
    Äyriäiset

    Skagen-perunapelti

  • 19.06.202414:39
    Rapuskagen

    Bella Tablen lyttypotut ja skagen

  • 14.06.202413:55
    Peruna

    Hölskypotut, hyrskypotut eli kesäperunat – helppo hittiohje varhaisperunoista

  • 15.02.202207:54
    Gluteeniton

    Kreikkalaiset paistetut perunat