Katkarapu- ja kaprispäällysteiset uudet perunat
Uudet perunat maistellaan ihanien täytteiden kera. Kokeile kahta erilaista makuelämystä.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset (n.30 kpl)
- 1 kg tasakokoisia uusia perunoita
Täyte 1
- (15 kpl)
- 1/2 prk kapriksia
- 2 kevätsipulin vartta
- 1/2 ruukku basilikaa
- 3/4 dl pinjansiemeniä
- 1/4 dl auringonkukansiemeniä
- 1 rkl seesaminsiemeniä
- 4 tl (oliivi)öljyä
- 1 tl valkoista balsamiviinietikkaa
- 1 tl sinappia
- 1 tl sokeria
- 1/2 tl suolaa
Täyte 2
- (15 kpl)
- 1/2 pieni punasipuli
- 3 rkl tuoretta tilliä
- 200 g katkaraputuorejuustoa
- 1 tl sitruunamehua
- 3 rkl mätitahnaa
- pieni ripaus rouhittua anista
Pinnalle
- 1/2 dl katkarapuja hyvin hienoksi hienonnettuna
Valmistusohje
Harjaa perunat puhtaiksi ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta, anna jäähtyä ja puolita.
Täyte 1: Valuta ja hienonna kaprikset hyvin pieniksi. Hienonna kevätsipuli ja basilika. Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi täytteeksi. Päällystä perunat täytteellä.
Täyte 2: Kuori ja hienonna punasipulin puolikas hyvin hienoksi. Hienonna tilli. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Leikkaa perunat kahtia ja pursota täytettä puolikkaille. Lusikoi pinnalle hienonnettua katkarapua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti