Katkarapu- ja kaprispäällysteiset uudet perunat

Uudet perunat maistellaan ihanien täytteiden kera. Kokeile kahta erilaista makuelämystä.

Ainekset (n.30 kpl)

  • 1 kg tasakokoisia uusia perunoita

Täyte 1

  • (15 kpl)
  • 1/2 prk kapriksia
  • 2 kevätsipulin vartta
  • 1/2 ruukku basilikaa
  • 3/4 dl pinjansiemeniä
  • 1/4 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 rkl seesaminsiemeniä
  • 4 tl (oliivi)öljyä
  • 1 tl valkoista balsamiviinietikkaa
  • 1 tl sinappia
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa

Täyte 2

  • (15 kpl)
  • 1/2 pieni punasipuli
  • 3 rkl tuoretta tilliä
  • 200 g katkaraputuorejuustoa
  • 1 tl sitruunamehua
  • 3 rkl mätitahnaa
  • pieni ripaus rouhittua anista

Pinnalle

  • 1/2 dl katkarapuja hyvin hienoksi hienonnettuna

Valmistusohje

Harjaa perunat puhtaiksi ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta, anna jäähtyä ja puolita.

Täyte 1: Valuta ja hienonna kaprikset hyvin pieniksi. Hienonna kevätsipuli ja basilika. Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi täytteeksi. Päällystä perunat täytteellä.

Täyte 2: Kuori ja hienonna punasipulin puolikas hyvin hienoksi. Hienonna tilli. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Leikkaa perunat kahtia ja pursota täytettä puolikkaille. Lusikoi pinnalle hienonnettua katkarapua.

Parhaat ruokaohjelmat