Katkarapu- ja kaprispäällysteiset uudet perunat

Uudet perunat maistellaan ihanien täytteiden kera. Kokeile kahta erilaista makuelämystä.

Ainekset (n.30 kpl)

  • 1 kg tasakokoisia uusia perunoita

Täyte 1

  • (15 kpl)
  • 1/2 prk kapriksia
  • 2 kevätsipulin vartta
  • 1/2 ruukku basilikaa
  • 3/4 dl pinjansiemeniä
  • 1/4 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 rkl seesaminsiemeniä
  • 4 tl (oliivi)öljyä
  • 1 tl valkoista balsamiviinietikkaa
  • 1 tl sinappia
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa

Täyte 2

  • (15 kpl)
  • 1/2 pieni punasipuli
  • 3 rkl tuoretta tilliä
  • 200 g katkaraputuorejuustoa
  • 1 tl sitruunamehua
  • 3 rkl mätitahnaa
  • pieni ripaus rouhittua anista

Pinnalle

  • 1/2 dl katkarapuja hyvin hienoksi hienonnettuna

Valmistusohje

Harjaa perunat puhtaiksi ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta, anna jäähtyä ja puolita.

Täyte 1: Valuta ja hienonna kaprikset hyvin pieniksi. Hienonna kevätsipuli ja basilika. Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi täytteeksi. Päällystä perunat täytteellä.

Täyte 2: Kuori ja hienonna punasipulin puolikas hyvin hienoksi. Hienonna tilli. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Leikkaa perunat kahtia ja pursota täytettä puolikkaille. Lusikoi pinnalle hienonnettua katkarapua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!