Katkarapu- ja kaprispäällysteiset uudet perunat
Uudet perunat maistellaan ihanien täytteiden kera. Kokeile kahta erilaista makuelämystä.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset (n.30 kpl)
- 1 kg tasakokoisia uusia perunoita
Täyte 1
- (15 kpl)
- 1/2 prk kapriksia
- 2 kevätsipulin vartta
- 1/2 ruukku basilikaa
- 3/4 dl pinjansiemeniä
- 1/4 dl auringonkukansiemeniä
- 1 rkl seesaminsiemeniä
- 4 tl (oliivi)öljyä
- 1 tl valkoista balsamiviinietikkaa
- 1 tl sinappia
- 1 tl sokeria
- 1/2 tl suolaa
Täyte 2
- (15 kpl)
- 1/2 pieni punasipuli
- 3 rkl tuoretta tilliä
- 200 g katkaraputuorejuustoa
- 1 tl sitruunamehua
- 3 rkl mätitahnaa
- pieni ripaus rouhittua anista
Pinnalle
- 1/2 dl katkarapuja hyvin hienoksi hienonnettuna
Valmistusohje
Harjaa perunat puhtaiksi ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta, anna jäähtyä ja puolita.
Täyte 1: Valuta ja hienonna kaprikset hyvin pieniksi. Hienonna kevätsipuli ja basilika. Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi täytteeksi. Päällystä perunat täytteellä.
Täyte 2: Kuori ja hienonna punasipulin puolikas hyvin hienoksi. Hienonna tilli. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Leikkaa perunat kahtia ja pursota täytettä puolikkaille. Lusikoi pinnalle hienonnettua katkarapua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti