Katkarapu-curryriisi kalapuikkojen kanssa
Arkinen kalapuikkoateria saa nostetta currylta tuoksuvasta riisistä ja juhlavista katkaravuista.
Neljälle
- 1 pakkaus kalapuikkoja
- 200 g katkarapuja
- 3 dl pitkäjyväistä riisiä
- 1 salottisipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 salaattisipuli
- 2 tl currya
- 2 dl ranskankermaa
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja silppua sipuli, valkosipuli ja salaattisipuli. Kuumenna öljy padassa ja laita sipulit siihen. Kuullota muutama minuutti. Lisää sitten riisi ja curry, kuullota sekoitellen muutama minuutti. Kaada joukkoon vesi ja noudata pakkauksen ohjetta riisin keittämisestä.
2. Paista kalapuikot ja kuori katkaravut.
3. Kääntele ranskankerma riisin joukkoon, mausta suolalla ja pippurilla. Nosta päälle katkaravut ja tarjoile kalapuikkojen kaverina.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Meksikolainen papukeitto
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka