Katkarapu-curryriisi kalapuikkojen kanssa
Arkinen kalapuikkoateria saa nostetta currylta tuoksuvasta riisistä ja juhlavista katkaravuista.
Neljälle
- 1 pakkaus kalapuikkoja
- 200 g katkarapuja
- 3 dl pitkäjyväistä riisiä
- 1 salottisipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 salaattisipuli
- 2 tl currya
- 2 dl ranskankermaa
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja silppua sipuli, valkosipuli ja salaattisipuli. Kuumenna öljy padassa ja laita sipulit siihen. Kuullota muutama minuutti. Lisää sitten riisi ja curry, kuullota sekoitellen muutama minuutti. Kaada joukkoon vesi ja noudata pakkauksen ohjetta riisin keittämisestä.
2. Paista kalapuikot ja kuori katkaravut.
3. Kääntele ranskankerma riisin joukkoon, mausta suolalla ja pippurilla. Nosta päälle katkaravut ja tarjoile kalapuikkojen kaverina.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan