Kasvispilahvia ja marinoituja paprikoita

Paprikat marinoituvat erittäin mehukkaiksi, kun ne saavat maustua liemessä vuorokauden ajan. Valmiiksi marinoituneet paprikat tarjotaan mausteisen kasvispilahvin lisukkeena kookoshiutaleiden ja mustien papujen kera.

4 annosta

  • 4 annosta täysjyväriisiä
  • 7 dl kasvislientä
  • ½ purjo
  • 150 g sokeriherneitä
  • 1 porkkana
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl kurkumaa
  • ½ tl cayennenpippuria
  • ½ tl chilijauhetta
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ dl rusinoita
  • suolaa ja pippuria
  • kookoshiutaleita
  • 1 dl kylmiä, keitettyjä mustia papuja

Marinoidut paprikat

  • 1½ punaista paprikaa
  • 1½ keltaista paprikaa
  • 1 chilipalko
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ dl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Marinoidut paprikat: Kuumenna uunin grilli 275 asteeseen. Halkaise paprikat pitkittäin. Pane ne grilliritilälle kuori ylöspäin ja grillaa noin viisi minuuttia, kunnes kuori on musta ja osittain irtonainen. Huuhtele paprikat kylmässä vedessä lävikössä ja irrota kuori. Paloittele paprikat. Puhdista ja viipaloi chilipalko. Sekoita oliiviöljy ja sitruunamehu, lisää paprikapalat ja chiliviipaleet ja puserra joukkoon valkosipulinkynnet. Jätä paprikat marinoitumaan mielellään vuorokaudeksi.

2. Pilahvi: Puhdista ja viipaloi purjo, kuori ja kuutioi porkkana ja leikkaa sokeriherneet pieniksi paloiksi. Kuumenna öljy, lisää kurkuma, cayennenpippuri ja chilijauhe ja puserra joukkoon valkosipulinkynsi. Kuullota riisiä kaksi minuuttia. Lisää kasvikset ja jatka kuullottamista vielä kaksi minuuttia. Kaada joukkoon kasvisliemi, kuumenna kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä 25-30 minuuttia, kunnes riisi on pehmeää. Sekoita kasvispilahviin rusinat ja mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle kookoshiutaleet ja mustat pavut. Tarjoa heti marinoitujen paprikoiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat