Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kasvispilahvia ja marinoituja paprikoita

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

4 annosta

  • 4 annosta täysjyväriisiä
  • 7 dl kasvislientä
  • ½ purjo
  • 150 g sokeriherneitä
  • 1 porkkana
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl kurkumaa
  • ½ tl cayennenpippuria
  • ½ tl chilijauhetta
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ dl rusinoita
  • suolaa ja pippuria
  • kookoshiutaleita
  • 1 dl kylmiä, keitettyjä mustia papuja

Marinoidut paprikat

  • 1½ punaista paprikaa
  • 1½ keltaista paprikaa
  • 1 chilipalko
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ dl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Marinoidut paprikat: Kuumenna uunin grilli 275 asteeseen. Halkaise paprikat pitkittäin. Pane ne grilliritilälle kuori ylöspäin ja grillaa noin viisi minuuttia, kunnes kuori on musta ja osittain irtonainen. Huuhtele paprikat kylmässä vedessä lävikössä ja irrota kuori. Paloittele paprikat. Puhdista ja viipaloi chilipalko. Sekoita oliiviöljy ja sitruunamehu, lisää paprikapalat ja chiliviipaleet ja puserra joukkoon valkosipulinkynnet. Jätä paprikat marinoitumaan mielellään vuorokaudeksi.

2. Pilahvi: Puhdista ja viipaloi purjo, kuori ja kuutioi porkkana ja leikkaa sokeriherneet pieniksi paloiksi. Kuumenna öljy, lisää kurkuma, cayennenpippuri ja chilijauhe ja puserra joukkoon valkosipulinkynsi. Kuullota riisiä kaksi minuuttia. Lisää kasvikset ja jatka kuullottamista vielä kaksi minuuttia. Kaada joukkoon kasvisliemi, kuumenna kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä 25-30 minuuttia, kunnes riisi on pehmeää. Sekoita kasvispilahviin rusinat ja mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle kookoshiutaleet ja mustat pavut. Tarjoa heti marinoitujen paprikoiden kera.

Paprikat marinoituvat erittäin mehukkaiksi, kun ne saavat maustua liemessä vuorokauden ajan. Valmiiksi marinoituneet paprikat tarjotaan mausteisen kasvispilahvin lisukkeena kookoshiutaleiden ja mustien papujen kera.

Lisää aiheesta:

Punainen perunakeittoJambalaya broileristaBroileri-surimi-simpukkapaellaRapucurryBulgogi-liha ja happamet vihanneksetKikherne- ja lammaspata
RiisiLisäkeruoatKananmunatonLaktoositonKasvisruokaGoGreenPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Riisi
  • 20.10.12:41
    Aasialainen ruoka

    Fried rice eli paistettu riisi Fami Caon tapaan

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Riisipallot ylijääneestä riisistä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Riisi-linssipata

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Persialainen riisi

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Juhlavat riisipallot