Kasvispihvit kermaviilikastikkeella
Herkulliset kasvispihvit valmistuvat hetkessä. Annoksen täydentävät täyteläinen kermaviili-kookoskastike ja raikas salaatti. Makuja-kokki Veera Rusasen kasvispihvit ovat myös kevyitä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka
Kasvispihvit
- 1 kukkakaali
- 4 perunaa
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl kurkumaa
- 1 tl jauhettua chiliä
- suolaa
- vehnäjauhoja
- öljyä
Kermaviili-kookoskastike
- 1 prk kermaviiliä
- 1 dl kookoshiutaleita
- 1 ruukku korianteria
- 1 rkl jeeraa eli juustokuminaa
- (suolaa)
Valmistusohje
Keitä kuoritut perunat kypsiksi. Jaa kukkakaali mahdollisimman pieniin kukintoihin ja keitä tai höyrytä kypsäksi.
Kuori ja pilko sipuli. Kuullota sipulia, kunnes se on pehmeää. Soseuta perunat perunanpusertimella tai –survojalla. Sekoita perunasoseeseen kukkakaalinkukinnot, freesattu sipuli, puristettu valkosipulinkynsi ja mausteet. Muodosta massasta pyöreitä pihvejä ja kierittele ne vehnäjauhoissa.
Paista pihvit kasvisöljyssä kauniin ruskeiksi kummaltakin puolelta. Tarjoa kasvispihvit kermaviilikastikkeen ja raikkaan salaatin kanssa.
Sekoita kermaviiliin kookoshiutaleet ja silputut korianterinlehdet sekä juustokumina. Mausta halutessasi vielä suolalla. Anna kastikkeen tekeytyä muutama tunti jääkaapissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa