Kasvislasagne
Erittäin kevyt, mutta sangen herkullinen kasvislasagne varsinkin painontarkkailijoille. Tarjoile tämä valkokaalisalaatin kera, niin maksimoit vitamiinihyödyt.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
4 hengelle
- 12 lasagnelevyä (200 g)
Täyte 1
- 250 g kokonaisena pakastettua pinaattia
- 2 1/2 dl raejuustoa
- 1 tl juustokuminaa (jeeraa)
Täyte 2
- 1 purkki tomaattimurskaa
- 1 suuri sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria
- 1 tl oreganoa
Béchamel-kastike (valkokastike)
- 8 dl kevytmaitoa
- 3 rkl vehnäjauhoa
- 1 muna
- 1 tl suolaa
- 2 maustemittaa muskottia jauhettuna
- 2 dl vähärasvaista juustoraastetta (10%)
Tarjoiluun
- valkokaalisalaattia
Valmistusohje
1. Täyte 1: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata pinaatti ja hienonna se karkeasti. Sekoita pinaattihakkeeseen raejuusto ja juustokumina. Lado voidellun uunivuoan pohjalle kerros lasagnelevyjä ja levitä pinaattiseos niiden päälle.
2. Täyte 2: Silppua sipuli. Sekoita kattilassa sipulisilppu, tomaattimurska, puristettu valkosipulinkynsi, suola, mustapippuri ja oregano. Kiehauta. Lado pinaattiseoksen päälle jälleen kerros lasagnelevyjä ja kaada päälle tomaattikastike.
3. Vatkaa vehnäjauhot kasarissa pieneen tilkkaan maitoa sileäksi seokseksi. Lisää sekoittaen loput maidosta ja kiehauta. Anna kiehua muutama minuutti sekoitellen. Ota kasari liedeltä ja sekoita maitokastikkeeseen muna, suola ja jauhettu muskotti. Levitä tomaattikastikkeen päälle viimeinen kerros lasagnelevyjä ja kaada maitokastike niiden päälle. Sirottele lopuksi pinnalle juustoraaste. Paista uunin alatasolla 40-45 minuuttia, kunnes paistoksen pinta on kauniin värinen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa