Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kasvislasagne

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Erittäin kevyt, mutta sangen herkullinen kasvislasagne varsinkin painontarkkailijoille. Tarjoile tämä valkokaalisalaatin kera, niin maksimoit vitamiinihyödyt.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka, Kasvisruoka

4 hengelle

  • 12 lasagnelevyä (200 g)

Täyte 1

  • 250 g kokonaisena pakastettua pinaattia
  • 2 1/2 dl raejuustoa
  • 1 tl juustokuminaa (jeeraa)

Täyte 2

  • 1 purkki tomaattimurskaa
  • 1 suuri sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • 1 tl oreganoa

Béchamel-kastike (valkokastike)

  • 8 dl kevytmaitoa
  • 3 rkl vehnäjauhoa
  • 1 muna
  • 1 tl suolaa
  • 2 maustemittaa muskottia jauhettuna
  • 2 dl vähärasvaista juustoraastetta (10%)

Tarjoiluun

  • valkokaalisalaattia

Valmistusohje

1. Täyte 1: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata pinaatti ja hienonna se karkeasti. Sekoita pinaattihakkeeseen raejuusto ja juustokumina. Lado voidellun uunivuoan pohjalle kerros lasagnelevyjä ja levitä pinaattiseos niiden päälle.

2. Täyte 2: Silppua sipuli. Sekoita kattilassa sipulisilppu, tomaattimurska, puristettu valkosipulinkynsi, suola, mustapippuri ja oregano. Kiehauta. Lado pinaattiseoksen päälle jälleen kerros lasagnelevyjä ja kaada päälle tomaattikastike.

3. Vatkaa vehnäjauhot kasarissa pieneen tilkkaan maitoa sileäksi seokseksi. Lisää sekoittaen loput maidosta ja kiehauta. Anna kiehua muutama minuutti sekoitellen. Ota kasari liedeltä ja sekoita maitokastikkeeseen muna, suola ja jauhettu muskotti. Levitä tomaattikastikkeen päälle viimeinen kerros lasagnelevyjä ja kaada maitokastike niiden päälle. Sirottele lopuksi pinnalle juustoraaste. Paista uunin alatasolla 40-45 minuuttia, kunnes paistoksen pinta on kauniin värinen.

Lisää aiheesta:

Nacho-jauhelihapaistos ja juustokastikettaTomaattikeittoa ja juustokrutonkejaVegelasagneKlassinen lasagne bologneseJauhelihalla täytetty conchigialeGratinoidut cannellonit pinaattiraejuustotäytteellä
KasvislasagnePastat ja nuudelitKastikkeet ja dipitKasvisruokaGoGreenPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvislasagne
  • 25.02.202209:06
    Lasagne

    Katin mehevä juureslasagne valmistuu edullisista raaka-aineista

  • 27.01.202013:04
    Moussaka

    Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa

  • 29.01.201814:27
    Lasagne

    Kasvislasagne

  • 25.10.201614:16
    Pääruoat

    Munakoiso-zucchinilasagne ja tomaattikompotti

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Porkkana-kesäkurpitsalasagne