Kasvisfondue
Kokoontuminen fondue-padan ympärille on yksi seurustelumuoto. Ruokailu saa kestää ja mukaan mahtuu paljon puhetta. Mieluiten pöydässä ei pitäisi olla enempää kuin kuusi henkeä, koska padan lämpötila laskee nopeasti, jos sinne laitetaan liian paljon kypsytettävää.
- Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Keitettäviä kasviksia
- 2 kesäkurpitsaa
- 500 g tuoreita herkkusieniä
- 1 purjo
- 1 paprika
- 1 rasia kirsikkatomaatteja
Keittämiseen
- 1 1/4 l vihanneslientä
Lisäkkeiksi
- leipää
- aioli
- guacamole
- tomaattisalsa
Lisäksi
- fonduepata
- poltin
- pitkävartisia haarukoita
Valmistusohje
1. Leikkaa vihannekset suupaloiksi. Kata esille vihannekset, lisäkkeet ja kastikkeet.
2. Kiehauta vihannesliemi kattilassa liedellä ja kaada se fonduepataan. Aseta pata polttimen päälle pöytään.
3. Sitten vain jokainen keihästää haluamiaan vihanneksia pala kerrallaan haarukkaansa ja keittää niitä vihannesliemessä jokusen minuutin. Nauttikaa lämpimät vihannekset leivän ja kylmien kastikkeiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa