Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kasvisfondue

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Ainekset

  • Neljälle

Keitettäviä kasviksia

  • 2 kesäkurpitsaa
  • 500 g tuoreita herkkusieniä
  • 1 purjo
  • 1 paprika
  • 1 rasia kirsikkatomaatteja

Keittämiseen

  • 1 1/4 l vihanneslientä

Lisäkkeiksi

  • leipää
  • aioli
  • guacamole
  • tomaattisalsa

Lisäksi

  • fonduepata
  • poltin
  • pitkävartisia haarukoita

Valmistusohje

1. Leikkaa vihannekset suupaloiksi. Kata esille vihannekset, lisäkkeet ja kastikkeet.

2. Kiehauta vihannesliemi kattilassa liedellä ja kaada se fonduepataan. Aseta pata polttimen päälle pöytään.

3. Sitten vain jokainen keihästää haluamiaan vihanneksia pala kerrallaan haarukkaansa ja keittää niitä vihannesliemessä jokusen minuutin. Nauttikaa lämpimät vihannekset leivän ja kylmien kastikkeiden kera.

Lisää aiheesta:

Juustofondue leivän keraKirvelikeittoJuustofondueSashimiVihreä keitto lohen keraPaahtopaistia ja endiivejä
FondueKevytKasvisruokaKeventäjätPääruoatKasvisruoka

Kokoontuminen fondue-padan ympärille on yksi seurustelumuoto. Ruokailu saa kestää ja mukaan mahtuu paljon puhetta. Mieluiten pöydässä ei pitäisi olla enempää kuin kuusi henkeä, koska padan lämpötila laskee nopeasti, jos sinne laitetaan liian paljon kypsytettävää.

Tuoreimmat aiheesta

Fondue
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kolmen juuston fondue

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Juustofondue leivän kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Suklaafondue

  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoat

    Suklaafondue

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Juustofondue