Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kastanjakeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka

4 hengelle

  • 25 kastanjaa, paahdettuna ja kuorittuna
  • 2 valkosipulinkynttä, hyvin viipaloituna
  • 1 salottisipuli, pilkottuna
  • 1/2 kuppia tomaattisosetta
  • 8 kuppia kasvislientä
  • 1 kuppi leipäkrutonkeja
  • 4 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
  • silputtua persiljaa
  • suolaa ja pippuria maustamiseen

Valmistusohje

- Laita kuumennettuun kattilaan oliiviöljy, valkosipuli ja salottisipulit. Paista muutaman minuutin ajan, kunnes valkosipuli on kullanruskeaa.

- Lisää tomaattimurska ja kastanjat ja keitä noin minuutin verran.

- Lisää kasvisliemi ja anna keiton kiehua. Mausta suolalla ja pippurilla.

- Vähennä lämpöä ja anna hautua 40 minuuttia.

- Ripottele persilja ja jaa keitto erillisiin kulhoihin. Lisää krutongit jokaiseen kulhoon. Tarjoile heti.

Italialaisilla on tonneittain reseptejä kastanjoille: hilloja, pastaa, aterioita ja tottakai keittoja. Tämä lämmin kastanjakeitto vie mielikuvat maaseudulle. Jos siis haluaa lähteä matkalle, resepti on siihen kuumeeseen mitä parhain.

Lisää aiheesta:

Pinaattiset ricottapallerotKanapata MarengoPastaa villisikakastikkeessaJogurttikeittoTomaatti-leipäkeittoPaccheri-pasta papu-paprikakastikkeella
KastanjatKananmunatonLaktoositonKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Kastanjat
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kastanjakeitto

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Hunajakuorrutetut kastanjat

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Yksinkertaiset, paahdetut kastanjat

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Paahdetut kastanjat suolapedillä

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Friteeratut kastanjat