Kastanjakeitto
Italialaisilla on tonneittain reseptejä kastanjoille: hilloja, pastaa, aterioita ja tottakai keittoja. Tämä lämmin kastanjakeitto vie mielikuvat maaseudulle. Jos siis haluaa lähteä matkalle, resepti on siihen kuumeeseen mitä parhain.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 hengelle
- 25 kastanjaa, paahdettuna ja kuorittuna
- 2 valkosipulinkynttä, hyvin viipaloituna
- 1 salottisipuli, pilkottuna
- 1/2 kuppia tomaattisosetta
- 8 kuppia kasvislientä
- 1 kuppi leipäkrutonkeja
- 4 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
- silputtua persiljaa
- suolaa ja pippuria maustamiseen
Valmistusohje
- Laita kuumennettuun kattilaan oliiviöljy, valkosipuli ja salottisipulit. Paista muutaman minuutin ajan, kunnes valkosipuli on kullanruskeaa.
- Lisää tomaattimurska ja kastanjat ja keitä noin minuutin verran.
- Lisää kasvisliemi ja anna keiton kiehua. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Vähennä lämpöä ja anna hautua 40 minuuttia.
- Ripottele persilja ja jaa keitto erillisiin kulhoihin. Lisää krutongit jokaiseen kulhoon. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka