Kassleria rypäleillä ja perunasalaatilla

Viinirypäleitä ja kassleria? Kyllä. Tilkka valkoviiniä antaa myös kasslerille hienoa makua. Perunasalaatti on maukas lisuke.

Neljälle

  • 10 viipaletta kypsää, luutonta kassleria
  • 200 g vihreitä viinirypäleitä
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä

Salaatti

  • 12 keitettyä perunaa
  • 1 ½ dl oliiviöljyä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1 rkl vettä
  • 2 tl vaaleaa dijonsinappia
  • 1 tl kirveliä
  • 1 tl basilikaa
  • 1 tl rakuunaa
  • 2 rkl ruohosipulia, hienonnettuna
  • 2 rkl persiljaa, hienonnettuna
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Aloita salaatista. Laita viipaloidut perunat kulhoon, sekoita muut ainekset kastikkeeksi ja kaada kulhoon. Kääntele.

2. Aseta kasslerviipaleet uunivuokaan. Halkaise rypäleet ja poista siemenet, laita vuokaan. Kaada päälle viini. Laita uuniin kunnes liha on lämmennyt.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.