Kassleria juuresliemellä

Juurekset antavat mehevän pohjan liemelle sekä grillatuille tai paistetuille kasslerkyljyksille.

Neljälle

  • 8 pientä, paksua kasslerkyljystä
  • 1 keltasipuli
  • 2 rkl voita
  • 1 porkkana
  • 20 g juuriselleriä
  • 1 palsternakka
  • 20 g lanttua
  • 1 ¼ l vaaleaa lihalientä
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 oksa tuoretta timjamia
  • 4 perunaa

Koristeluun

  • hieman purjoa

Tarjoiluun

  • hyvää leipää

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli, paista voissa. Kuori porkkana, juuriselleri, palsternakka ja lanttu ja kuutioi ne tasaisiksi paloiksi. Keitä liemi ja lisää pippurit, valkosipulinkynsi ja timjami. Lisää sipuli ja juureskuutiot, kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua miedolla lämmöllä 15 minuuttia.

2. Siivilöi vihannekset ja keitä lientä kokoon kuumalla lämmöllä ilman kantta. Poista pippurit ja timjami. Kuori ja viipaloi perunat. Laita ne liemeen ja keitä juuri ja juuri pehmeiksi, 10-15 minuuttia. Suikaloi purjo tarjoilua varten.

3. Paista tai grillaa kasslerkyljykset. Asettele lämpimät juurekset sekä liemi syville lautasille. Laita lihat päällimmäiseksi ja koristele purjolla. Tarjoile heti hyvän leivän kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.