Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Karitsanpotkaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Ainekset

  • 4 karitsanpotkaa
  • 2 sipulia
  • ½ kokonainen valkosipuli
  • 1 laakerinlehti
  • 1 kanelitanko
  • 10 mustapippuria
  • 2 dl punaviiniä
  • n. 8 dl lihalientä
  • tilkka rypsiöljyä
  • suolaa

Valmistusohje

Kuori ja pilko sipuli. Kuullota padassa puolikkaan valkosipulin kera. Lisää joukkoon punaviini ja lihaliemi. Lisää myös pienessä maustepussissa tai siivilässä laakerinlehti ja mustapippurit sekä kanelitanko. Ruskista potkat kevyesti pannulla ja mausta ne runsaalla suolalla. Lisää liemeen hautumaan. Hauduta potkia joko uunissa 170°c:ssa noin 3 tuntia tai hellalla miedolla lämmöllä noin 2,5-3 tuntia. Kun luu irtoaa helposti lihasta, ovat potkat valmiit.

Lisää aiheesta:

Paahdettua ankanrintaa ja mausteista couscousiaBurgundilainen lihapataViinin kera haudutettua poronpotkaaLammas-kaalikeittoKinkku ja portviinimuhennetut herkkusienetIrlantilainen lammaspata
KaritsaaKananmunatonLaktoositonPääsiäinenPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Karitsaa
  • 15.4.14:27
    Pääsiäinen

    Karitsanlihapullapata oluella

  • 06.04.202014:25
    Pääsiäinen

    Karitsan niska, karitsan ulkofilee, karitsan sisäpaisti – näin valmistat pääsiäislampaan Pekka Terävän ohjeella

  • 15.04.201913:54
    Hellapoliisi

    Karitsanfileetä ja uunijuureksia à la Hellapoliisi

  • 27.03.201810:41
    Hellapoliisi

    Karitsakebakot

  • 23.03.201608:01
    Pääsiäinen

    Haudutettua lampaan tai karitsan lapaa