Karitsanpotkaa

Ainekset

  • 4 karitsanpotkaa
  • 2 sipulia
  • ½ kokonainen valkosipuli
  • 1 laakerinlehti
  • 1 kanelitanko
  • 10 mustapippuria
  • 2 dl punaviiniä
  • n. 8 dl lihalientä
  • tilkka rypsiöljyä
  • suolaa

Valmistusohje

Kuori ja pilko sipuli. Kuullota padassa puolikkaan valkosipulin kera. Lisää joukkoon punaviini ja lihaliemi. Lisää myös pienessä maustepussissa tai siivilässä laakerinlehti ja mustapippurit sekä kanelitanko. Ruskista potkat kevyesti pannulla ja mausta ne runsaalla suolalla. Lisää liemeen hautumaan. Hauduta potkia joko uunissa 170°c:ssa noin 3 tuntia tai hellalla miedolla lämmöllä noin 2,5-3 tuntia. Kun luu irtoaa helposti lihasta, ovat potkat valmiit.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.