Karitsankyljykset ja sipuliperunat

Sipuliperunat sopivat lisukkeeksi lähes ruoalle kuin ruoalle. Tällä kertaa ne saavat kumppanikseen karitsankyljyksiä. Ohje sopii myös niille, jotka suosivat kevyitä vaihtoehtoja.

4 annosta

  • 4 karitsankyljystä (ilman rasvaa)
  • 1 rkl ruokaöljyä paistamiseen
  • suolaa ja valkopippuria
  • kuivattua rakuunaa
  • 4-5 keitettyä perunaa kuutioina, 400 g
  • 1 hienonnettu sipuli
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • 4 dl maitoa
  • 2 rkl Maizenaa
  • 1 tl kasvisliemijauhetta
  • pari tippaa soijakastiketta
  • hienonnettua persiljaa
  • suikaloitua paprikaa

Valmistusohje

1. Mausta karitsankyljykset suolalla, pippurilla ja rakuunalla. Voitele paistinpannu 1 ruokalusikallisella öljyä. Kuumenna pannu ja paista kyljyksiä hetki molemmin puolin, kunnes ne ovat ruskeita ja juuri ja juuri kypsiä. Ruskista perunat ja sipuli 1 ruokalusikallisessa öljyä koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Vatkaa maito, Maizena ja kasvisliemijauhe kattilassa ja keitä koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Mausta ja lisää pari pisaraa soijakastiketta väriä antamaan. Lisää ruskistetut sipulit ja perunat.

3. Tarjoilu: Pane kyljykset lautasille. Annostele sipuliperunat kyljysten viereen ja ripottele päälle hienonnettua persiljaa ja paprikasuikaleita.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.