Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Karitsaburgeri

Julkaistu 20.02.2013 13:47

Ainekset

  • 400 g karitsan jauhelihaa
  • 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
  • 0,5 tl juustokuminaa
  • 0,5 tl kanelia
  • 1 keltasipuli hienonnettuna
  • 1 tl tuoretta timjamia, hienonnettuna
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
  • 2 focaccia-sämpylää halkaistuna (tai muita hyvälaatuisia sämpylöitä)
  • oliiviöljyä
  • 2 dl täysmajoneesia
  • 1 mandariinin raastettu kuori
  • puolikas valkosipulin kynsi raastettuna
  • ripaus sahramia
  • 1 kypsä tomaatti kuutioituna
  • 1 ruukku persiljaa hienonnettuna
  • 1 ruukku minttua hienonnettuna
  • puolikas punasipuli kuutioituna
  • puolikas kurkku kuutioituna
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Freesaa pannulla pihvejä varten sipulit ja mausteet. Sekoita jauhelihan joukkoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Jos kypsennät pihvit myöhemmin, jäähdytä sipuliseos ennen jauhelihan joukkoon sekoittamista.

Muotoile jauhelihasta neljä pihviä. Paista pannulla pari minuuttia molemmilta puolilta ja jätä vetäytymään lämpimään paikkaan.

Pirskottele sämpylöiden leikkauspinnan puolelle oliiviöljyä ja paahda 200-asteisessa uunissa noin viisi minuuttia.

Sekoita majoneesin ainekset keskenään ja anna maustua mielellään yön yli.

Sekoita salaatin ainekset keskenään ja tarjoile burgerin kera.

Lisää aiheesta:

Makujen aamu: Ponzu-marinoitua broileria ja paahdettuja kasviksia pellilläPohjoisafrikkalainen papusalaattiFalafelia tomaattisalsan ja jogurtin keraUlkofileevartaat ja linssisalaattiPaistettua maksaa, juureksia ja pekoni-kapriskastikettaJuustocurry herneiden kera
HampurilainenMakujaAkseli HerleviVideoreseptitPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Hampurilainen
  • 28.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan dippiburgerit

  • 26.01.202213:07
    Pääruoat

    Oklahoma Onion Burger – Antti Suikkarin sipulihampurilainen

  • 27.08.202008:57
    Pääruoat

    Fisuburgeri – helppo kalahampurilainen Itämeren kalasta

  • 30.01.202009:47
    Sämpylät

    Briossi – täydelliset itse tehdyt hampurilaissämpylät

  • 23.01.202012:32
    Lisäkeruoat

    Perus glaseerauskastike burgeripihvillle