Karitsaburgeri

Ainekset

  • 400 g karitsan jauhelihaa
  • 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
  • 0,5 tl juustokuminaa
  • 0,5 tl kanelia
  • 1 keltasipuli hienonnettuna
  • 1 tl tuoretta timjamia, hienonnettuna
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
  • 2 focaccia-sämpylää halkaistuna (tai muita hyvälaatuisia sämpylöitä)
  • oliiviöljyä
  • 2 dl täysmajoneesia
  • 1 mandariinin raastettu kuori
  • puolikas valkosipulin kynsi raastettuna
  • ripaus sahramia
  • 1 kypsä tomaatti kuutioituna
  • 1 ruukku persiljaa hienonnettuna
  • 1 ruukku minttua hienonnettuna
  • puolikas punasipuli kuutioituna
  • puolikas kurkku kuutioituna
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Freesaa pannulla pihvejä varten sipulit ja mausteet. Sekoita jauhelihan joukkoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Jos kypsennät pihvit myöhemmin, jäähdytä sipuliseos ennen jauhelihan joukkoon sekoittamista.

Muotoile jauhelihasta neljä pihviä. Paista pannulla pari minuuttia molemmilta puolilta ja jätä vetäytymään lämpimään paikkaan.

Pirskottele sämpylöiden leikkauspinnan puolelle oliiviöljyä ja paahda 200-asteisessa uunissa noin viisi minuuttia.

Sekoita majoneesin ainekset keskenään ja anna maustua mielellään yön yli.

Sekoita salaatin ainekset keskenään ja tarjoile burgerin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.