Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Käristettyä häränrintaa sipulin ja perunapyreen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on perinteistä, parhaan sortin kotiruokaa jonka ei soisi katoavan. Muista, että keitetyn häränrinnan pitää levätä painon alla yön yli ennen käristämistä.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 1,2 kg riimisuolattua häränrintaa
  • 1 porkkana
  • 1 keltasipuli
  • 10 kokonaista valkopippuria
  • 8-10 jauhoista perunaa
  • 2 dl lämmintä maitoa
  • 2 rkl voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 keltasipulia
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Laita häränrinta kattilaan. Kuori porkkana ja sipuli ja leikkaa ne muutamaksi palaksi, lisää ne kattilaan valkopippureiden kanssa. Lisää vettä niin että muut ainekset juuri ja juuri peittyvät. Keitä miedolla lämmöllä kunnes liha on mureaa, 1-1 ½ tuntia. Nosta liha vedestä ja anna sen jäähtyä painon alla, mieluiten yön yli.

2. Kuori perunat, paloittele ne ja keitä kypsiksi kevyesti suolatussa vedessä. Muussaa perunat survimella, sähkövatkaimella tai käsin. Lisää voi ja maitoa kunnes pyree saavuttaa sopivan koostumuksen. Mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla.

3. Kuori ja viipaloi sipulit. Ruskista 1 rkl voita keskilämmöllä ja paista sipulit rapeiksi. Viipaloi liha paksuiksi viipaleiksi ja käristä ne nopeasti ruskistuneessa voissa, niin että lihapalat saavat väriä ja kuumenevat kauttaaltaan. Tarjoile perunapyreen ja sipulin kera.

Lisää aiheesta:

Syksyinen sipulikeittoKäristetty häränrinta ruskistettujen juuresten keraPorsaankyljys RobèrtSuolattua häränrintaa sinappikastikkeessaHöyrytettyä turskaaRydbergin pihvi keltuaisella
HäränrintaKananmunatonGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Häränrinta
  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Häränrintaa ja kirkastettu consommé

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Keitettyä, tuoretta häränrintaa ja juureksia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Käristettyä häränrintaa sipulin ja perunapyreen kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Käristetty häränrinta ruskistettujen juuresten kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Riimisuolattua häränrintaa kirvelin kanssa