Käristettyä häränrintaa sipulin ja perunapyreen kera

Tämä on perinteistä, parhaan sortin kotiruokaa jonka ei soisi katoavan. Muista, että keitetyn häränrinnan pitää levätä painon alla yön yli ennen käristämistä.

Neljälle

  • 1,2 kg riimisuolattua häränrintaa
  • 1 porkkana
  • 1 keltasipuli
  • 10 kokonaista valkopippuria
  • 8-10 jauhoista perunaa
  • 2 dl lämmintä maitoa
  • 2 rkl voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 keltasipulia
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Laita häränrinta kattilaan. Kuori porkkana ja sipuli ja leikkaa ne muutamaksi palaksi, lisää ne kattilaan valkopippureiden kanssa. Lisää vettä niin että muut ainekset juuri ja juuri peittyvät. Keitä miedolla lämmöllä kunnes liha on mureaa, 1-1 ½ tuntia. Nosta liha vedestä ja anna sen jäähtyä painon alla, mieluiten yön yli.

2. Kuori perunat, paloittele ne ja keitä kypsiksi kevyesti suolatussa vedessä. Muussaa perunat survimella, sähkövatkaimella tai käsin. Lisää voi ja maitoa kunnes pyree saavuttaa sopivan koostumuksen. Mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla.

3. Kuori ja viipaloi sipulit. Ruskista 1 rkl voita keskilämmöllä ja paista sipulit rapeiksi. Viipaloi liha paksuiksi viipaleiksi ja käristä ne nopeasti ruskistuneessa voissa, niin että lihapalat saavat väriä ja kuumenevat kauttaaltaan. Tarjoile perunapyreen ja sipulin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.