Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Karibialainen ananas

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ananas tumman rommin ja kookoksen kera on ihana jälkiruoka, joka maistuu Karibialta. Tämän jälkiruoan valmistat kätevästi monelle hengelle isossa uunipannussa.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

Kahdeksalle

  • 2 kypsää ananasta
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl tummaa rommia
  • 1 vaniljatanko
  • 1 tähtianis
  • 1 dl appelsiinimehua
  • 2 rkl kookoshiutaleita
  • hyvälaatuista vaniljajäätelöä

Valmistusohje

1. Leikkaa molemmat ananakset neljäksi ”veneeksi”. Leikkaa pois kova keskiosa. Leikkaa kaikkiin kahdeksaan ”veneeseen” viiltoja.

2. Sulata sokeri paistinpannussa yhdessä voin kera. Lisää appelsiinimehu. Jos sokeri jähmettyy, keitä vain hetki vielä kunnes sokeri on taas liuennut. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet liemeen, lisää tähtianis. Anna liemen kiehua hiljaa 5 minuuttia. Lisää rommi. Näin pitkälle jälkiruoan voi valmistella etukäteen.

3. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Laita ananasveneet isolle uunipellille. Kaada liemi päälle. Ripottele päälle kookoshiutaleet. Laita uuniin ja paista 10 minuuttia.

4. Laita ananasveneet jälkiruokakulhoihin, lusikoi liemi päälle ja viimeistele vaniljajäätelöllä.

Lisää aiheesta:

Sokerikuorrutettua persikkaa ja vadelmakastikettaCrème Brûlée tähtianiksen ja aprikoosin keraHedelmäsalaatti sitruunaruoholiemessäKookosjälkiruokaKermainen pannacotta vadelmillaBrylee inkivääripikkuleivillä
AnanasGluteenitonJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Ananas
  • 26.12.202109:00
    Pasta

    Harri Syrjäsen kinkku-ananas-homejuustopasta

  • 15.06.201807:15
    Makujen aamu

    Grillattua ananasta, kinuskia ja jäätelöä

  • 22.07.201615:38
    Jälkiruoat

    Hellapoliisin grillattua ananasta ja jäätelöä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Mascarponella täytetty ananasravioli

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Jäätelöllä täytettyä ananasta