Karibialainen ananas
Ananas tumman rommin ja kookoksen kera on ihana jälkiruoka, joka maistuu Karibialta. Tämän jälkiruoan valmistat kätevästi monelle hengelle isossa uunipannussa.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Kahdeksalle
- 2 kypsää ananasta
- 1 dl sokeria
- 2 rkl voita
- 2 rkl tummaa rommia
- 1 vaniljatanko
- 1 tähtianis
- 1 dl appelsiinimehua
- 2 rkl kookoshiutaleita
- hyvälaatuista vaniljajäätelöä
Valmistusohje
1. Leikkaa molemmat ananakset neljäksi ”veneeksi”. Leikkaa pois kova keskiosa. Leikkaa kaikkiin kahdeksaan ”veneeseen” viiltoja.
2. Sulata sokeri paistinpannussa yhdessä voin kera. Lisää appelsiinimehu. Jos sokeri jähmettyy, keitä vain hetki vielä kunnes sokeri on taas liuennut. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet liemeen, lisää tähtianis. Anna liemen kiehua hiljaa 5 minuuttia. Lisää rommi. Näin pitkälle jälkiruoan voi valmistella etukäteen.
3. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Laita ananasveneet isolle uunipellille. Kaada liemi päälle. Ripottele päälle kookoshiutaleet. Laita uuniin ja paista 10 minuuttia.
4. Laita ananasveneet jälkiruokakulhoihin, lusikoi liemi päälle ja viimeistele vaniljajäätelöllä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka