Kari Aihisen helppo lohilaatikko
Julkaistu
Kari Aihinen opasti Kaappaus keittiössä -ohjelman kuudennella kaudella, miten valmistuu helppo ja maukas lohilaatikko.
Ainekset
- 500 g lohta
- Purjo
- 1 kg jauhoista perunaa
- Tilliä
- 1 litra kermaa
- Suolaa
- Mustapippuria
Valmistusohje
Kapen lohilaatikko valmistuu näin:
- Kuutioi lohi. Kuori ja viipaloi perunat ja pilko purjosta renkaita.
- Voitele vuoka ja lado perunat, purjot ja lohet kerroksittain vuokaan. Silppua kourallinen tilliä ja ripottele vuoan päälle.
- Mausta kerma suolalla ja mustapippurilla. Kaada kerma vuokaan vihannesten ja lohen päälle.
- Nosta uuniin 200 asteeseen ja kun pinta on hieman saanut väriä, laske lämpötila 150 asteeseen noin puoleksi tunniksi, tai kunnes perunat ovat kypsiä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan