Mainos

Kari Aihinen opasti Kaappaus keittiössä -ohjelman kuudennella kaudella, miten valmistuu helppo ja maukas lohilaatikko.

Ainekset

  • 500 g lohta
  • Purjo
  • 1 kg jauhoista perunaa
  • Tilliä
  • 1 litra kermaa
  • Suolaa
  • Mustapippuria

Valmistusohje

Kapen lohilaatikko valmistuu näin:

  1. Kuutioi lohi. Kuori ja viipaloi perunat ja pilko purjosta renkaita.
  2. Voitele vuoka ja lado perunat, purjot ja lohet kerroksittain vuokaan. Silppua kourallinen tilliä ja ripottele vuoan päälle.
  3. Mausta kerma suolalla ja mustapippurilla. Kaada kerma vuokaan vihannesten ja lohen päälle.
  4. Nosta uuniin 200 asteeseen ja kun pinta on hieman saanut väriä, laske lämpötila 150 asteeseen noin puoleksi tunniksi, tai kunnes perunat ovat kypsiä.

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja