Kari Aihisen helppo lohilaatikko

Lohikiusaus

Kari Aihinen opasti Kaappaus keittiössä -ohjelman kuudennella kaudella, miten valmistuu helppo ja maukas lohilaatikko.

Ainekset

  • 500 g lohta
  • Purjo
  • 1 kg jauhoista perunaa
  • Tilliä
  • 1 litra kermaa
  • Suolaa
  • Mustapippuria

Valmistusohje

Kapen lohilaatikko valmistuu näin:

  1. Kuutioi lohi. Kuori ja viipaloi perunat ja pilko purjosta renkaita.
  2. Voitele vuoka ja lado perunat, purjot ja lohet kerroksittain vuokaan. Silppua kourallinen tilliä ja ripottele vuoan päälle.
  3. Mausta kerma suolalla ja mustapippurilla. Kaada kerma vuokaan vihannesten ja lohen päälle.
  4. Nosta uuniin 200 asteeseen ja kun pinta on hieman saanut väriä, laske lämpötila 150 asteeseen noin puoleksi tunniksi, tai kunnes perunat ovat kypsiä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja