Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kardemummapalmikko

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä kahvileivässä on paljon makua, mutta ei niin paljon kaloreita. Kardemummalta tuoksuvan palmikon makua on vaikea vastustaa!

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

2 palmikkoon

  • 25 g hiivaa
  • 2 ½ dl maitoa
  • 75 g voisulaa
  • ¾ dl kidesokeria
  • ½ rkl vaniljasokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 2 tl kardemummansiemeniä
  • 7-8 dl vehnäjauhoja
  • 1 kanamuna penslaukseen
  • seesamin- tai unikonsiemeniä

Valmistusohje

1. Sekoita voi ja maito, kuumenna 37 asteeseen ja liuota nesteeseen hiiva. Lisää loput ainekset. Murskaa kardemummansiemenet ja lisää taikinaan, lisää viimeiseksi jauhot. Työstä notkeaksi taikinaksi. Vaivaa tarkoin, peitä ja kohota 30 minuuttia.

2. Vaivaa taikinaa kevyesti jauhotetulla alustalla. Jaa taikina kahteen osaan ja molemmat osat vielä kolmeen osaan. Pyöritä osat pitkiksi pötköiksi, palmikoi ne kolme ja kolme ja käännä päät sisään. Laita palmikot leivinpaperille pellille, peitä liinalla ja kohota 30 minuuttia.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Penslaa palmikot munalla, ripottele päälle siemeniä ja paista uunin keskitasolla n. 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.

Lisää aiheesta:

Kauniit omenapitkotVaalea leipäpalmikko unikonsiemenilläPomeranssileipäMantelipalmikkoRuususämpylätAamiaissämpylät
PullatKasvisruokaGoGreenJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Pullat
  • 28.2.09:00
    Laskiaispullat

    Paras pullataikina ja porkkanakakku-laskiaispullat

  • 21.2.16:45
    Laskiaispullat

    Julianan laskiaispullatäyte eli suolakaramellitäyte

  • 11.02.202209:37
    Laskiaispullat

    Laskiaispullat: Yhdeksän eri täytettä

  • 25.10.201807:45
    Heidi Leipoo

    Heidi leipoo: Spektri-pullat

  • 26.09.201808:53
    Hellapoliisi

    Omenainen bostonkakku