Kardemummapalmikko

Tässä kahvileivässä on paljon makua, mutta ei niin paljon kaloreita. Kardemummalta tuoksuvan palmikon makua on vaikea vastustaa!

2 palmikkoon

  • 25 g hiivaa
  • 2 ½ dl maitoa
  • 75 g voisulaa
  • ¾ dl kidesokeria
  • ½ rkl vaniljasokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 2 tl kardemummansiemeniä
  • 7-8 dl vehnäjauhoja
  • 1 kanamuna penslaukseen
  • seesamin- tai unikonsiemeniä

Valmistusohje

1. Sekoita voi ja maito, kuumenna 37 asteeseen ja liuota nesteeseen hiiva. Lisää loput ainekset. Murskaa kardemummansiemenet ja lisää taikinaan, lisää viimeiseksi jauhot. Työstä notkeaksi taikinaksi. Vaivaa tarkoin, peitä ja kohota 30 minuuttia.

2. Vaivaa taikinaa kevyesti jauhotetulla alustalla. Jaa taikina kahteen osaan ja molemmat osat vielä kolmeen osaan. Pyöritä osat pitkiksi pötköiksi, palmikoi ne kolme ja kolme ja käännä päät sisään. Laita palmikot leivinpaperille pellille, peitä liinalla ja kohota 30 minuuttia.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Penslaa palmikot munalla, ripottele päälle siemeniä ja paista uunin keskitasolla n. 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!