Karamellivanukas
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5662224/landscape16_9/515/290/888ba439c48889512e489aa9c697cc49/Os/879166-3682.jpg)
Karamellivanukas eli crème caramel on yksi rakastetuimmista jälkiruoista. Olennaista tässä klassikossa on riittävän paksu karamellikuorrutus ja aito vaniljan maku. Vanukasta paistetaan vesihauteessa vain niin kauan, että se juuri ja juuri hyytyy.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
4 annosta
- 2 dl sokeria
- 3/4 dl vettä
- 1 vaniljatanko
- 4 dl maitoa
- 1 dl kuohukermaa
- 3 munaa
- 1 munankeltuainen
Valmistusohje
1. kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata sokeri puhtaalla, kuivalla paistinpannulla miedolla lämmöllä. Sekoita koko ajan. Lisää vesi ja keitä seos ruskeaksi karamellikuorrutukseksi. Kaada kuorrutus uuninkestävään keraamiseen vuokaan ja pyöritä vuokaa niin, että kuorrutus leviää tasaisesti reunoille. Lämmitä kuorrutus, jos se ehtii jäähtyä työstämisen aikana.
2. Kiehauta kerma, maista ja vaniljatanko. Ota kattila levyltä ja poista vaniljatanko. Vatkaa munat ja munankeltuainen ja lisää kermamaito munavaahtoon kokoajan vatkaten.
3. Kaada taikina vuokaan, johon olet levittänyt karamellikuorrutuksen, ja paista vanukasta uunissa 30-40 minuuttia vesihauteessa, kunnes se on juuri ja juuri hyytynyt. Jäähdytä vuoka. Irrota vanukkaan reunat vuoasta terävällä veitsellä juuri ennen kumoamista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka