Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Karamellivanukas

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka

4 annosta

  • 2 dl sokeria
  • 3/4 dl vettä
  • 1 vaniljatanko
  • 4 dl maitoa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 3 munaa
  • 1 munankeltuainen

Valmistusohje

1. kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata sokeri puhtaalla, kuivalla paistinpannulla miedolla lämmöllä. Sekoita koko ajan. Lisää vesi ja keitä seos ruskeaksi karamellikuorrutukseksi. Kaada kuorrutus uuninkestävään keraamiseen vuokaan ja pyöritä vuokaa niin, että kuorrutus leviää tasaisesti reunoille. Lämmitä kuorrutus, jos se ehtii jäähtyä työstämisen aikana.

2. Kiehauta kerma, maista ja vaniljatanko. Ota kattila levyltä ja poista vaniljatanko. Vatkaa munat ja munankeltuainen ja lisää kermamaito munavaahtoon kokoajan vatkaten.

3. Kaada taikina vuokaan, johon olet levittänyt karamellikuorrutuksen, ja paista vanukasta uunissa 30-40 minuuttia vesihauteessa, kunnes se on juuri ja juuri hyytynyt. Jäähdytä vuoka. Irrota vanukkaan reunat vuoasta terävällä veitsellä juuri ennen kumoamista.

Karamellivanukas eli crème caramel on yksi rakastetuimmista jälkiruoista. Olennaista tässä klassikossa on riittävän paksu karamellikuorrutus ja aito vaniljan maku. Vanukasta paistetaan vesihauteessa vain niin kauan, että se juuri ja juuri hyytyy.

Lisää aiheesta:

AprikoosikakkuCréme caramelCrème caramelCrème caramel annosvuoissaLaktoositon suklaakakku sitruskuorrutuksen ja marjojen keraMaitosuklaabunet
Makea vanukasGluteenitonKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Makea vanukas
  • 30.11.201514:51
    Hedelmäriisi

    Viktorian riisi eli Viktorian kiisseli

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Jouluvanukas

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Bavaroise vaniljan ja mansikoiden kera

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Sahramicassata

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Hunajainen vadelmamalja