Karamellisoituja kasviksia

Ihanat, makeat kasvikset maistuvat joko sellaisenaan tai vaikka karitsanpaistin kanssa. Voit muunnella reseptiä helposti, lisäämällä siihen kasviksia makusi mukaan.

Ainekset

  • 1 punajuuri
  • 1 kaskinauris, tavallinenkin käy
  • 1 kotimainen omena
  • 50 g kuorittua saksanpähkinää
  • tuoretta rosmariinia
  • ruohosipulia
  • 1 rkl hunajaa
  • voita
  • sokeria
  • suolaa

Valmistusohje

Kuori ja lohko punajuuri ja nauris. Esikeitä niitä suolalla maustetussa vedessä viisi minuuttia.

Lohko omena ja murskaa saksanpähkinät. Sulata voi pannulla, lisää sokeri ja anna sen sulaa. Lisää kasvikset ja pähkinät.

Paista miedolla lämmöllä muutama minuutti ja mausta hunajalla, rosmariinilla, ruohosipulilla ja suolalla.

Tarjoa kasvikset

Voit myös lisätä pannulle makusi mukaan esimerkiksi porkkanaa tai muita kasviksia.

Kuva: Kotimaiset Kasvikset ry / Sanna Peurakoski

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.