Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Karamellisoidut omenat viinakastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka

Ainekset

  • Neljälle

Raaka-aineet

  • 4 kiinteää, hapanta omenaa
  • voita vuoan voiteluun
  • 1 dl kidesokeria
  • 2 rkl suolatonta voita
  • 8 cm kirkasta viinaa

Tarjoiluun

  • ½ l vaniljajäätelöä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni niin kuumaksi kuin mahdollista ja napsauta grillivastus päälle. Voitele uuninkestävä vuoka. Kuori omenat ja poista kodat, lohko.

2. Laita omenalohkot vuokaan ja ripottele päälle sokeri. Laita vuoka korkealle uuniin 2-3 minuutiksi niin että sokeri karamellisoituu ja pinnasta tulee kullanruskea, mutta varo, ettei pinta pala.

3. Ota vuoka uunista ja kaada varovaisesti vuoasta lämmintä omenamehua pieneen kattilaan. Kaada päälle viina ja vatkaa mukaan voi. Kastike ei missään nimessä saa kiehua. Tarjoile omenat heti kuumina jäätelön ja ihanan kastikkeen kera.

Tähän jälkiruokaan tarvitset kiinteitä, happamia omenoita, jotta saat kontrastia karamellin makeudelle. Viina saa omenat kukkimaan. Yhdessä omenamehun ja suolattoman voin kanssa luot mitä ihanimman kastikkeen.

Lisää aiheesta:

OmenariisiSiirappi-kaneliomenatSitruunaomenat toffeekastikkeellaLuumuja madeirassaManteliomenat kolakastikkeellaHunajainen pannacotta
OmenatKananmunatonGluteenitonSadonkorjuuKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Omenat
  • 15.08.202407:43
    Omenapaistos

    Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike

  • 15.08.202407:43
    Hillot

    Anun omenasose

  • 07.10.202214:50
    Hillot

    Taivaallinen omenahillo

  • 20.09.202209:35
    Omenakakku

    Ihana omenabrita! Britakakku omenoista on varma hitti

  • 07.10.202114:56
    Uuniomenat

    Toscaomenat