Karamellisoidut omenat viinakastikkeessa
Tähän jälkiruokaan tarvitset kiinteitä, happamia omenoita, jotta saat kontrastia karamellin makeudelle. Viina saa omenat kukkimaan. Yhdessä omenamehun ja suolattoman voin kanssa luot mitä ihanimman kastikkeen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Raaka-aineet
- 4 kiinteää, hapanta omenaa
- voita vuoan voiteluun
- 1 dl kidesokeria
- 2 rkl suolatonta voita
- 8 cm kirkasta viinaa
Tarjoiluun
- ½ l vaniljajäätelöä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni niin kuumaksi kuin mahdollista ja napsauta grillivastus päälle. Voitele uuninkestävä vuoka. Kuori omenat ja poista kodat, lohko.
2. Laita omenalohkot vuokaan ja ripottele päälle sokeri. Laita vuoka korkealle uuniin 2-3 minuutiksi niin että sokeri karamellisoituu ja pinnasta tulee kullanruskea, mutta varo, ettei pinta pala.
3. Ota vuoka uunista ja kaada varovaisesti vuoasta lämmintä omenamehua pieneen kattilaan. Kaada päälle viina ja vatkaa mukaan voi. Kastike ei missään nimessä saa kiehua. Tarjoile omenat heti kuumina jäätelön ja ihanan kastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti