Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Karamellisoidut broilerivartaat

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • 400 g broilerin reisifileitä

Marinadi

  • 2 rkl kiinalaista soijaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • ½ rkl seesamiöljyä

Karamellisointiliemi

  • ½ sipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl sokeria
  • 3 dl kanalientä
  • ½ dl viinietikkaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl sambal oelekia
  • 1 maustemitta suolaa
  • 2 rkl maissitärkkelystä + tilkka vettä
  • puisia grillivartaita

Valmistusohje

1. Lusikoi soija ja öljyt muovipussiin. Pane reisifileet pussiin, kääntele ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia. Laita grillitikut likoamaan veteen.

2. Karamellisointiliemi: Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi pieneksi. Sulata sokeri paksupohjaisessa kasarissa ja anna tulla kullanruskeaksi. Sekoita sipulisilput joukkoon ja paista ne pehmeiksi ruskistamatta. Kaada joukkoon viinietikka ja kanaliemi. Keitä hiljaa ilman kantta 15 minuuttia. Lisää hunaja, suola ja sambal oelek. Sekoita maissitärkkelys vesitilkkaan ja suurusta sillä karamelliseos.

3. Kääri reisifileet rullalle ja pujota grillivartaisiin. Grillaa vartaita 4-5 minuuttia puoleltaan. Penslaa karamellisointiliemellä grillauksen loppupuolella.

Broilerinreisifileitä saatat löytää hyvinvarustetuista ruokakaupoista, mutta itsekin voit leikata sellaisia koipi-reisipaloista. Ne ovat mehukkaita ja maukkaita ja sopivat hyvin grillattaviksi. Makea kuorrutus penslataan vartaisiin aivan grillauksen lopulla, koska sokeri palaa helposti karrelle.

Lisää aiheesta:

Grillattu vasikanmaksa ja sipulimarmeladiSivumaku: Karamellipossu Farangin tapaanHunajabroileriPaahdettu graavilohi ja sinappimuhennetut perunatTurkkilaiset kebab-vartaatHäränfilee-brochette, viinikastike ja vihreät pavut
KanavartaatKananmunatonLaktoositonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kanavartaat
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kanavartaita munakoisomarinadissa

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Minttumarinoidut piknikvartaat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Jogurtissa marinoidut broilerivartaat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kanavartaat, sahramiriisiä ja kurkkukastiketta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Varrasbroileri