Karamellisoidut broilerivartaat

Broilerinreisifileitä saatat löytää hyvinvarustetuista ruokakaupoista, mutta itsekin voit leikata sellaisia koipi-reisipaloista. Ne ovat mehukkaita ja maukkaita ja sopivat hyvin grillattaviksi. Makea kuorrutus penslataan vartaisiin aivan grillauksen lopulla, koska sokeri palaa helposti karrelle.

Neljälle

  • 400 g broilerin reisifileitä

Marinadi

  • 2 rkl kiinalaista soijaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • ½ rkl seesamiöljyä

Karamellisointiliemi

  • ½ sipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl sokeria
  • 3 dl kanalientä
  • ½ dl viinietikkaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl sambal oelekia
  • 1 maustemitta suolaa
  • 2 rkl maissitärkkelystä + tilkka vettä
  • puisia grillivartaita

Valmistusohje

1. Lusikoi soija ja öljyt muovipussiin. Pane reisifileet pussiin, kääntele ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia. Laita grillitikut likoamaan veteen.

2. Karamellisointiliemi: Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi pieneksi. Sulata sokeri paksupohjaisessa kasarissa ja anna tulla kullanruskeaksi. Sekoita sipulisilput joukkoon ja paista ne pehmeiksi ruskistamatta. Kaada joukkoon viinietikka ja kanaliemi. Keitä hiljaa ilman kantta 15 minuuttia. Lisää hunaja, suola ja sambal oelek. Sekoita maissitärkkelys vesitilkkaan ja suurusta sillä karamelliseos.

3. Kääri reisifileet rullalle ja pujota grillivartaisiin. Grillaa vartaita 4-5 minuuttia puoleltaan. Penslaa karamellisointiliemellä grillauksen loppupuolella.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!