Kantarellisalaatti

Oikein suuria kantarellinhattuja voi täyttää jollakin maukkaalla – mutta miedolla, koska kantarelleissa itsessään on niin paljon makua.

Neljälle

  • 1 keltasipuli
  • 1 dl keitettyjä ohraryynejä
  • 16 suurta kantarellinhattua
  • 2 rkl voita
  • suolaa ja pippuria

Tarjoiluun

  • basilikanlehtiä
  • perunapalloja
  • balsamiviinietikkaa

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli, paista voissa ja paista ohraryynejä mukana hetki. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Laita kantarellihatut muutama kerrallaan kylmään paistinpannuun. Kuumenna ja paista, kunnes neste on haihtunut. Paista sienet sitten voissa, mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele hatut täytteen ympärille tuuteiksi.

3. Asettele kantarellihatut neljälle lautaselle, koristele basilikanlehdillä ja perunapalloilla. Pirskota päälle balsamiviinietikkaa ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.