Kantarellikeittoa ja poronpaistia
Kutkuttavan hyvää kylmäsavustettua poronpaistia sienikeittossa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 5 dl tuoreita kantarelleja
- 80 g kylmäsavustettua poronpaistia
- 1 sipuli
- 25 g voita
- 7 dl maitoa
- 2-4 rkl vaaleaa kastikesuurustetta
- 2 dl kermaa
- nippu persiljaa
- suolaa
Valmistusohje
Viipaloi sienet ja pilko sipuli ja puolet poronpaistista. Kuullota paloja voissa kevyesti.
Sekoita joukkoon maito ja kiehauta. Anna hautua tovi, jotta maut tasaantuvat ja suurusta keittoa hiukan kastikesuurusteella.
Vatkaa kerma kuohkeaksi, ei kuitenkaan vaahdoksi asti ja sekoita se keiton joukkoon.
Pilko loppu poronpaisti ja persilja aivan pieneksi silpuksi ja lisää keiton päälle.
Tarkista suolaisuus ja mausta tarpeen mukaan lisää.
Koristele ja mausta lopuksi yrttiöljyllä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan