Kantarelli-kukkakaalikeitto
Ohjeesta tulee 4 annosta. Energiapitoisuus: 188 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka
Raaka-aineet
- 500 g kantarelleja
- 3 tl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 1 kpl kukkakaalia
- 1 kpl sipulia
- 3 tl oliiviöljyä
- 8 dl vettä
- 2 kpl kasvisliemikuutioita
- tabascoa (tippa tai pari)
- 2 dl ruokakerma 10 %
- 0.25 tl suolaa
Pinnalle
- 2 rkl tuoretta persiljaa
Valmistusohje
Puhdista ja pilko sienet. Haihduta niistä enin neste kuivalla kuumalla pannulla.
Lisää öljy ja paista sienet rapeiksi. Mausta. Siirrä puolet sienistä sivuun.
Paloittele kukkakaali, kuori ja hienonna sipuli. Kuullota öljyssä kattilan pohjalla noin 5 minuuttia.
Lisää vesi, kasvisliemikuutiot ja tabascoa makusi mukaan. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
Lisää puolet sienistä ja soseuta keitto.
Lisää ruokakerma ja suola, kuumenna nopeasti.
Hienonna pinnalle persiljaa ja nosta loput sienistä päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta