Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kantarelli-kukkakaalikeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka

Raaka-aineet

  • 500 g kantarelleja
  • 3 tl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 1 kpl kukkakaalia
  • 1 kpl sipulia
  • 3 tl oliiviöljyä
  • 8 dl vettä
  • 2 kpl kasvisliemikuutioita
  • tabascoa (tippa tai pari)
  • 2 dl ruokakerma 10 %
  • 0.25 tl suolaa

Pinnalle

  • 2 rkl tuoretta persiljaa

Valmistusohje

Puhdista ja pilko sienet. Haihduta niistä enin neste kuivalla kuumalla pannulla.

Lisää öljy ja paista sienet rapeiksi. Mausta. Siirrä puolet sienistä sivuun.

Paloittele kukkakaali, kuori ja hienonna sipuli. Kuullota öljyssä kattilan pohjalla noin 5 minuuttia.

Lisää vesi, kasvisliemikuutiot ja tabascoa makusi mukaan. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

Lisää puolet sienistä ja soseuta keitto.

Lisää ruokakerma ja suola, kuumenna nopeasti.

Hienonna pinnalle persiljaa ja nosta loput sienistä päälle.

Ohjeesta tulee 4 annosta. Energiapitoisuus: 188 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta <a href="http://keventajat.fi/">keventajat.fi</a>.

Lisää aiheesta:

Raikas ja ripeä lohikeittoSuppilovahvero-lihapullat ja omenakastikePunajuuri-jauhelihapihvitKevyt lihapullapataArtisokalla ja fetalla täytetyt kuharullatKesäkurpitsa-tomaattipasta
SienikeittoKevytSadonkorjuuKasvisruokaSienisatoKeventäjätAlkuruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

Sienikeitto
  • 17.10.201814:50
    Hellapoliisi

    Mustatorvisienikeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Herkkusienicapuccino

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kantarelli-kukkakaalikeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sieni-kookoskeitto ja juustosandwichit

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Sieni-broilerikeitto