Kantarelli-kukkakaalikeitto

Ohjeesta tulee 4 annosta. Energiapitoisuus: 188 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.

Raaka-aineet

  • 500 g kantarelleja
  • 3 tl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 1 kpl kukkakaalia
  • 1 kpl sipulia
  • 3 tl oliiviöljyä
  • 8 dl vettä
  • 2 kpl kasvisliemikuutioita
  • tabascoa (tippa tai pari)
  • 2 dl ruokakerma 10 %
  • 0.25 tl suolaa

Pinnalle

  • 2 rkl tuoretta persiljaa

Valmistusohje

Puhdista ja pilko sienet. Haihduta niistä enin neste kuivalla kuumalla pannulla.

Lisää öljy ja paista sienet rapeiksi. Mausta. Siirrä puolet sienistä sivuun.

Paloittele kukkakaali, kuori ja hienonna sipuli. Kuullota öljyssä kattilan pohjalla noin 5 minuuttia.

Lisää vesi, kasvisliemikuutiot ja tabascoa makusi mukaan. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

Lisää puolet sienistä ja soseuta keitto.

Lisää ruokakerma ja suola, kuumenna nopeasti.

Hienonna pinnalle persiljaa ja nosta loput sienistä päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!