Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kanipata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä Kanipata-resepti esitettiin Hullu Kokki Piemontessa -ohjelmassa MTV3-kanavalla 4.12.2008.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Ainekset

  • 1 kokonainen kani
  • 7,5 dl kasvis- tai kanilientä
  • 4 kpl sipuleita
  • ½ fenkoli
  • 4 oksaa varsiselleria
  • 1 paprika
  • 1 plo Arneis valkoviiniä
  • Suolaa, valkopippuria, rosmariinin oksa
  • Oliiviöljyä tai voita

Valmistusohje

Työvaiheet:

1. Leikkaa kani paloiksi, irrottaen ensin mahdolliset sisäelimet (joista kannattaa säästää ainakin maksat), etu- ja takakoivet ja leikkaa selkä neljään osaan.

2. Ruskista lihapalat pannulla oliiviöljyssä tai voissa ja lisää sitten tilkka lientä. Peitä kannella ja anna hautua hiljaisella tulella. Lisää arneis viiniä ja lientä pikku hiljaa.

3. Pilko vihannekset melko kookkaiksi lohkoiksi ja lisää pannulle ja lisää lientä.

4. Hauduta kannen alla hiljaisesti poristen vielä noin tunti 20 minuuttia ja mausta.

5. Tarkista lihojen kypsyys ja maku. Liha on kypsää kun liha irtoaa luusta helposti.

Jos teet reseptin Suomessa helpommin saatavilla olevasta jäniksestä niin vaihda viini punaiseksi, sillä jäniksen lihan maku on paljon voimakkaampaa ja tummempaa kuin kanin ja se vaatii siksi vähän enemmän makuja.

Lisää aiheesta:

Rydbergin pihvi-pyttisJänistä ja balsamicoaPorsaanlihaa ja linssejäPerinteistä hapankaalia ja sianpotkaaKirkas hernesoppa ja riimiläskiäChilikananpoikaa uunissa
RiistapataKananmunatonLaktoositonRiistakausiPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Riistapata
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Pihlajanmarjanmakuinen riistapata

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Mykonoksen kanipata

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Metsästäjänpata

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Peurapata

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kermainen riistapannu