Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kanelipullat

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

60 pullaan

  • 300 g margariinia
  • 1 l maitoa
  • 100 g tuorehiivaa
  • 2 dl kidesokeria/vaaleaa siirappia
  • 2 tl suolaa
  • 4 tl jauhettua kardemummaa
  • 1,7 kg vehnäjauhoja
  • ½ dl kidesokeria
  • 2 rkl kanelia
  • 50 g pehmeää voita
  • 1 kananmuna
  • raesokeria

Valmistusohje

1. Sulata margariini kattilassa. Lisää maito ja lämmitä kädenlämpöiseksi, 37 astetta. Murusta hiiva taikinakulhoon, kaada päälle hieman kädenlämpöistä maitoa ja liuota hiiva. Lisää loput maidosta sekä sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita. Lisää jauhot vähän kerrallaan ja sekoita taikina sileäksi ja kiiltäväksi. Peitä ja anna kohota kaksinkertaiseksi, n. 1 tunti. Asettele 60 pientä paperivuokaa kahdelle pellille.

2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle, vaivaa hyvin ja jaa taikina neljään osaan. Kaulitse jokainen osa pitkulaiseksi levyksi. Levitä päälle voita, ripottele päälle sokeria ja kanelia. Kääri levyt rullalle, leikkaa 3 cm levyisiksi paloiksi, 15 palaa per rulla. Laita rullat paperivuokiin. Anna kohota 30 minuuttia liinan alla.

3. Vatkaa muna kupissa. Penslaa pullat munalla ja koristele raesokerilla. Paista uunin keskitasolla 5-10 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä liinan alla.

Lisää aiheesta:

Suloiset reikäkakutJuhlakranssiMantelipalmikkoVähäsokeriset pullatPienet tai isot laskiaispullatLaskiaispullat
PullatKasvisruokaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Kanelipullat voivat näyttää erilaisilta, tunnetuimpia ovat perinteiset kierteet. Ruotsissa vietetään virallista kanelipullapäivää 4. lokakuuta, joka onkin mainio kuukausi leipoa pullia.

Tuoreimmat aiheesta

Pullat
  • 28.2.09:00
    Laskiaispullat

    Paras pullataikina ja porkkanakakku-laskiaispullat

  • 21.2.16:45
    Laskiaispullat

    Julianan laskiaispullatäyte eli suolakaramellitäyte

  • 11.02.202209:37
    Laskiaispullat

    Laskiaispullat: Yhdeksän eri täytettä

  • 25.10.201807:45
    Heidi Leipoo

    Heidi leipoo: Spektri-pullat

  • 26.09.201808:53
    Hellapoliisi

    Omenainen bostonkakku