Kanelipaistetut banaanin kolakastikkeella
Banaanien, kanelin ja kolan yhdistelmä on yhtä juhlaa – lapset rakastavat sitä, ja aikuiset ovat lapsellisen ihastuneita.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 banaania
- 2 rkl puristettua sitruunamehua
- 4 rkl kanelia
- 1 rkl voita
- 1 dl kuohukermaa
Kastike
- 5 dl kahvikermaa
- ½ dl kidesokeria
- 100 g siirappia
- 20 g voita
- 4 tl vaniljasokeria
- 2 dl kuohukermaa
Valmistusohje
1. Sekoita 20 g voita, kahvikerma, kidesokeri ja siirappi kastikkeeseen. Kuumenna seos paksupohjaisessa kattilassa ja keitä hiljalleen sakeaksi 15-20 minuuttia. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
2. Anna kastikkeen jäähtyä. Vatkaa 2 dl kuohukermaa ja sekoita vaahto kastikkeeseen vaniljasokerin kera. Kuori banaanit, laita ne voideltuun, uuninkestävään vuokaan, tiputa päälle sitruunamehua. Ripottele päälle kanelia ja päällystä muutamalla voinokareella.
3. Paista banaaneja uunissa noin 10 minuuttia. Valele niitä pariin kertaan. Vatkaa 1 dl kuohukermaa ja tarjoile kuumat banaanit kylmän kolakastikkeen ja kylmän kermavaahdon kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka