Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kanelipaistetut banaanin kolakastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Banaanien, kanelin ja kolan yhdistelmä on yhtä juhlaa – lapset rakastavat sitä, ja aikuiset ovat lapsellisen ihastuneita.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka

Neljälle

  • 4 banaania
  • 2 rkl puristettua sitruunamehua
  • 4 rkl kanelia
  • 1 rkl voita
  • 1 dl kuohukermaa

Kastike

  • 5 dl kahvikermaa
  • ½ dl kidesokeria
  • 100 g siirappia
  • 20 g voita
  • 4 tl vaniljasokeria
  • 2 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Sekoita 20 g voita, kahvikerma, kidesokeri ja siirappi kastikkeeseen. Kuumenna seos paksupohjaisessa kattilassa ja keitä hiljalleen sakeaksi 15-20 minuuttia. Kuumenna uuni 250 asteeseen.

2. Anna kastikkeen jäähtyä. Vatkaa 2 dl kuohukermaa ja sekoita vaahto kastikkeeseen vaniljasokerin kera. Kuori banaanit, laita ne voideltuun, uuninkestävään vuokaan, tiputa päälle sitruunamehua. Ripottele päälle kanelia ja päällystä muutamalla voinokareella.

3. Paista banaaneja uunissa noin 10 minuuttia. Valele niitä pariin kertaan. Vatkaa 1 dl kuohukermaa ja tarjoile kuumat banaanit kylmän kolakastikkeen ja kylmän kermavaahdon kera.

Lisää aiheesta:

Paistettuja omenaviipaleita ja vaniljakastikettaZuppa IngleseLiköörijäädyke suklaakastikkeen keraKookosvanukasOmenakakkua ja vaniljakastikettaAmerikkalainen banaanikakku
BanaanitKananmunatonGluteenitonKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Banaanit
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Mantelikuorrutetut banaanit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Glaseeratut banaanit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Banana split

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Bananes Céleste

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Paistetut banaanit