Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kanavartaat, sahramiriisiä ja kurkkukastiketta

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 4 broilerinfileetä
  • 4 annosta pitkäjyväistä riisiä
  • ½ sipulia
  • 3/4 dl sitruunamehua
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl voisulaa
  • ½ maustemittaa sahramia
  • 1 rkl vettä

Kylmä kurkkukastike

  • 2 dl ruokajogurttia
  • 1/4 kurkkua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl kuivattua minttua
  • suolaa ja valkopippuria
  • ½ punasipuli

Lisäksi

  • puisia grillivartaita

Valmistusohje

1. Laita grillivartaat likoamaan veteen. Kuori ja raasta sipuli. Purista sitruunoista mehua. Sekoita sipuliraasteeseen sitruunamehu ja suola. Leikkaa fileet pienemmiksi paloiksi. Kääntele fileepalat sipuli-sitruunaseoksessa ja sekoita hyvin. Pane jääkaappiin 4 tunniksi. Kääntele paloja silloin tällöin. Nosta fileepalat liemestä ja pujota grillivartaisiin. Säästä sipuli-sitruunaseos.

2. Liuota sahrami ruokalusikalliseen vettä. Keitä vesi riisiä varten ja sekoita siihen puolet sahramiseoksesta. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa kurkku tikuiksi. Kuori valkosipulinkynsi. Sekoita jogurtti, kurkku, minttu, suola ja pippuri. Purista valkosipulinkynsi joukkoon ja sekoita. Pane kylmään tarjoiluun asti. Viipaloi punasipuli ja koristele kastike sillä juuri ennen tarjoilua.

3. Sekoita loppusahrami ja voisula sipuli-sitruunaseokseen ja voitele seoksella fileepalat kauttaaltaan. Halstraa tai grillaa vartaita 10-15 minuuttia. Kääntele silloin tällöin. Valele lopulla sipuliseoksella. Lihat ovat valmiita, kun niiden lihaneste on kirkasta. Tarjoile vartaat heti kurkkukastikkeen kanssa.

Lisää aiheesta:

Kääryleet tomaattikastikkeessaLapapaistia baijerilaiseen tapaan knödeleiden keraUunilammascurryPorsaanpaistia ja punakaaliaJuustocurry herneiden keraKylmä vasikanpaisti ja vihreä kastike
KanavartaatKananmunatonGluteenitonPääruoatKanaruoka

Tämän ruokalajin idea on tullut persialaisesta keittiöstä, jossa syödään usein kanaa, maustetaan sahramilla ja tarjotaan ruokaa jogurtin kanssa. Vartaat voi paistaa hiiligrillissä, grillipannussa tai uunissa grillivastusten alla.

Tuoreimmat aiheesta

Kanavartaat
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kanavartaita munakoisomarinadissa

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Minttumarinoidut piknikvartaat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Jogurtissa marinoidut broilerivartaat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kanavartaat, sahramiriisiä ja kurkkukastiketta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Varrasbroileri