Kanavartaat, sahramiriisiä ja kurkkukastiketta
Tämän ruokalajin idea on tullut persialaisesta keittiöstä, jossa syödään usein kanaa, maustetaan sahramilla ja tarjotaan ruokaa jogurtin kanssa. Vartaat voi paistaa hiiligrillissä, grillipannussa tai uunissa grillivastusten alla.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 4 broilerinfileetä
- 4 annosta pitkäjyväistä riisiä
- ½ sipulia
- 3/4 dl sitruunamehua
- 1 tl suolaa
- 2 rkl voisulaa
- ½ maustemittaa sahramia
- 1 rkl vettä
Kylmä kurkkukastike
- 2 dl ruokajogurttia
- 1/4 kurkkua
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl kuivattua minttua
- suolaa ja valkopippuria
- ½ punasipuli
Lisäksi
- puisia grillivartaita
Valmistusohje
1. Laita grillivartaat likoamaan veteen. Kuori ja raasta sipuli. Purista sitruunoista mehua. Sekoita sipuliraasteeseen sitruunamehu ja suola. Leikkaa fileet pienemmiksi paloiksi. Kääntele fileepalat sipuli-sitruunaseoksessa ja sekoita hyvin. Pane jääkaappiin 4 tunniksi. Kääntele paloja silloin tällöin. Nosta fileepalat liemestä ja pujota grillivartaisiin. Säästä sipuli-sitruunaseos.
2. Liuota sahrami ruokalusikalliseen vettä. Keitä vesi riisiä varten ja sekoita siihen puolet sahramiseoksesta. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa kurkku tikuiksi. Kuori valkosipulinkynsi. Sekoita jogurtti, kurkku, minttu, suola ja pippuri. Purista valkosipulinkynsi joukkoon ja sekoita. Pane kylmään tarjoiluun asti. Viipaloi punasipuli ja koristele kastike sillä juuri ennen tarjoilua.
3. Sekoita loppusahrami ja voisula sipuli-sitruunaseokseen ja voitele seoksella fileepalat kauttaaltaan. Halstraa tai grillaa vartaita 10-15 minuuttia. Kääntele silloin tällöin. Valele lopulla sipuliseoksella. Lihat ovat valmiita, kun niiden lihaneste on kirkasta. Tarjoile vartaat heti kurkkukastikkeen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut