Kanavartaat pähkinöillä
Erilainen marinadi hassel- ja saksanpähkinöillä tekee tästä kanasta jännittävän grillitapahtuman! Varo kuitenkin polttamasta pähkinöitä. Tämän ruoan voit valmistaa myös vuoassa uunissa, 200 asteessa 20 minuuttia.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 600-700 g kanan koipifileetä
- 1 kurkku, paloiteltuna
- 12 pientä tomaattia
- 2 maissintähkää, paloiteltuina
Marinadi
- 1 prk consommélientä
- 1 sitruunan mehu
- 2 rkl hienonnettuja saksanpähkinöitä
- 2 rkl hienonnettuja hasselpähkinöitä
- 1 pieni keltasipuli, hienonnettuna
- 1 valkosipulinkynsi, puristettuna
- 2 rkl rapsiöljyä
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Paloittele kanapalat pienemmiksi, laita ne muovipussiin. Sekoita marinadi ja lisää pussiin, laita jääkaappiin pariksi tunniksi.
2. Valuta kanapalat.
3. Pujota vuorotellen kanaa, kurkkua, tomaattia ja maissia vartaille.
4. Kääntele vartaita hiilloksella kunnes kana on läpikypsää. Penslaa pari kertaa marinadilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa