Kanavartaat ja sataykastike
Kookos maistuu niin maitona kuin hiutaleinakin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 4 kanan maustamatonta rintafilettä
Marinadi
- 2 rkl kalakastiketta
- 2 rkl soijaa
- 1 rkl hunajaa
- thai chili -kastiketta
- limen raastettu kuori ja mehu
Sataykastike
- 1 tlk kookosmaitoa
- 1 prk maapähkinävoita
- 1 rkl raastettua inkivääriä
- 1 silputtu valkosipuli
- 1 punainen chili silppuna
Koristeluun
- tuoretta korianteria
- kookoshiutaleita
- 1 lime lohkoina
Valmistusohje
Leikkaa kanafileet pituussuunnassa kolmeen pitkään suikaleeseen ja laita marinadiin vaikka jo edellisenä iltana. Kun kanat ovat aikansa levänneet marinadissa, pujota jokainen suikale omaan varrastikkuunsa. Laita uuniin 200 astetta ja grillivastukset päälle, niin kanat saavat hyvän värin. Kanat kypsyvät uunissa noin 20 minuutissa.
Tee vartaiden kypsyessä sataykastike. Kuumenna kattilassa tilkka maapähkinäöljyä ja kuullota siinä chili, inkivääri ja valkosipuli. Kun ne ovat pehmenneet, heitä kattilaan kookosmaito ja puolet maapähkinävoista, anna kiehahtaa. Laske lämpöä sekoittaen koko ajan, maapähkinä palaa helposti kattilan pohjaan. Kastike on valmista, kun se on sakeaa kuin sosekeitto. Mausta tarvittaessa tilkalla kalakastiketta tai juustokuminaripauksella.
Ennen tarjoilua ripottele kanavartaiden päälle kookoshiutaleita ja silputtua korianteria. Tarjoile kastike pienissä dippikulhoissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti