Kanasalaatti leipäkrutongeilla
Kevyt cesar-vaikutteinen salaatti sopii hyvin kevennettyyn ruokavalioon. Salaatin jogurttikastike toimii myös grilliruoan lisukkeena.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Ainekset
- 2 broilerin rintafileepihviä
- 2 ruukkua romaine-salaattia
- puolikas kurkku
- 1 dl jogurttia
- 1 rkl oliiviöljyä
- 0,5 rkl tuoretta minttua
- suolaa
- valkopippuria
- leipäkrutonkeja
- parmesaanilastuja
Valmistusohje
Paista broilerin rintafileepihvit keskilämmöllä kypsiksi. Käännä fileitä muutaman kerran paiston aikana. Mausta fileet suolalla kummaltakin puolelta aina ensimmäisen kääntämisen jälkeen.
Revi salaatti kulhoon. Siivuta kurkkuja sekoita salaattiin.
Sekoita jogurttiin 1 rkl oliiviöljyä. Hienonna minttu ja sekoita jogurttikastikkeeseen. Mausta kastike suolalla ja valkopippurilla. Kaada kastike kulhoon ja sekoita salaattiin ja kurkkuun.
Annostele salaatti lautasille. Siivuta kypsät broilerin rintafileepihvit ja levitä salaattipedille. Lisää salaattiin vielä leipäkuutioita ja parmesaanilastuja.
Aineista tulee kaksi pääruokasalaattia tai neljä alkuruokaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa