Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kanapataa kabanossilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valmista mehevä kana-pekoni-makkarapata. Padan kanssa voit tarjoilla riisiä, perunoita tai pastaa.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Kuudelle

  • 1 iso broileri
  • 300 g pekonia
  • 1 keltasipuli
  • 4 kabanossimakkaraa
  • 2 prk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
  • 5 dl kanalientä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Paloittele kana pataan sopiviksi paloiksi. Suikaloi pekoni. Paloittele kabanossi ja laita kylmään paistinpannuun. Kuumenna ja anna palojen paistua omassa rasvassaan. Laita paistetut makkaranpalat lautaselle. Kuori ja hienonna sipuli, paista makkarapannussa ja laita pataan.

2. Ruskista kanapalat ja laita pataan. Paista viimeiseksi pekoni ja laita pataan. Laita pata liedelle ja kuumenna. Kaada mukaan liemi ja pavut. Keitä miedolla lämmöllä 25 minuuttia. Tarkista, että kana on kypsää pistämällä jotakin isommista kanapaloista – siitä tihkuvan nesteen tulee olla kirkasta ja läpinäkyvää.

3. Laita kabanossipalat pataan, mausta suolalla ja pippurilla. Anna padan kiehahtaa ennen tarjoilua. Ripottele päälle hienonnettua persiljaa.

Lisää aiheesta:

Ankkaa ja keittobanaanejaKanaa rakuunalla ja herkkusienilläPossunfileetä ja pikkusipuleita padassaUnkarilainen gulassiCassoulet valkoisilla pavuillaAvokadokananpoika
KanapataLiharuokaKananmunatonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kanapata
  • 14.03.202209:20
    Nopeat ja helpot

    Hedelmäinen kanapata eli Natalia Salmelan "kananaspata"

  • 12.01.202110:43
    Broilerinkoivet

    Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa

  • 17.01.202012:47
    Broilerinkoivet

    Lyonin kana – etikkakana on niin koukuttavaa, että et voi lopettaa syömistä

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Mulligatawny Soup

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Haudutettu broileri-tomaattipata