Kanapataa kabanossilla

Valmista mehevä kana-pekoni-makkarapata. Padan kanssa voit tarjoilla riisiä, perunoita tai pastaa.

Kuudelle

  • 1 iso broileri
  • 300 g pekonia
  • 1 keltasipuli
  • 4 kabanossimakkaraa
  • 2 prk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
  • 5 dl kanalientä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Paloittele kana pataan sopiviksi paloiksi. Suikaloi pekoni. Paloittele kabanossi ja laita kylmään paistinpannuun. Kuumenna ja anna palojen paistua omassa rasvassaan. Laita paistetut makkaranpalat lautaselle. Kuori ja hienonna sipuli, paista makkarapannussa ja laita pataan.

2. Ruskista kanapalat ja laita pataan. Paista viimeiseksi pekoni ja laita pataan. Laita pata liedelle ja kuumenna. Kaada mukaan liemi ja pavut. Keitä miedolla lämmöllä 25 minuuttia. Tarkista, että kana on kypsää pistämällä jotakin isommista kanapaloista – siitä tihkuvan nesteen tulee olla kirkasta ja läpinäkyvää.

3. Laita kabanossipalat pataan, mausta suolalla ja pippurilla. Anna padan kiehahtaa ennen tarjoilua. Ripottele päälle hienonnettua persiljaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.