Kanapata vahvan curryn kera

Jos haluat padasta vahvemman makuisen, lisää currya tai cayennepippuria. Nokare mangochutneyta voi myös sopia hyvin, jos haluat lisämakua. Ellet halua valmistaa reseptiä grillatusta kanasta, kanafilee käy hyvin.

Neljälle

  • 1 iso grillattu kananpoika

Currykastike

  • noin 1 rkl currya
  • 50 g voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl kanalientä (kuutiosta)
  • 1 munankeltuainen
  • 1 dl kermaa

Tarjoiluun

  • riisiä

Valmistusohje

1. Paloittele kana nahattomiksi ja luuttomiksi paloiksi. Laita riisiä kiehumaan.

2. Paista curry miedolla lämmöllä voissa kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita hyvin, jottei seokseen jää paakkuja. Vatkaa mukaan liemi vähän kerrallaan.

3. Keitä kastiketta muutama minuutti. Sekoita keltuainen ja kerma keskenään, vatkaa mukaan kastikkeeseen, joka ei enää saa kiehua, muuten se juoksettuu.

4. Sekoita kanapalat kuumaan kastikkeeseen ja tarjoile heti keitetyn riisin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja