Jos haluat padasta vahvemman makuisen, lisää currya tai cayennepippuria. Nokare mangochutneyta voi myös sopia hyvin, jos haluat lisämakua. Ellet halua valmistaa reseptiä grillatusta kanasta, kanafilee käy hyvin.
Neljälle
- 1 iso grillattu kananpoika
Currykastike
- noin 1 rkl currya
- 50 g voita
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 5 dl kanalientä (kuutiosta)
- 1 munankeltuainen
- 1 dl kermaa
Tarjoiluun
- riisiä
Valmistusohje
1. Paloittele kana nahattomiksi ja luuttomiksi paloiksi. Laita riisiä kiehumaan.
2. Paista curry miedolla lämmöllä voissa kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita hyvin, jottei seokseen jää paakkuja. Vatkaa mukaan liemi vähän kerrallaan.
3. Keitä kastiketta muutama minuutti. Sekoita keltuainen ja kerma keskenään, vatkaa mukaan kastikkeeseen, joka ei enää saa kiehua, muuten se juoksettuu.
4. Sekoita kanapalat kuumaan kastikkeeseen ja tarjoile heti keitetyn riisin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.