Kanapata vahvan curryn kera
Jos haluat padasta vahvemman makuisen, lisää currya tai cayennepippuria. Nokare mangochutneyta voi myös sopia hyvin, jos haluat lisämakua. Ellet halua valmistaa reseptiä grillatusta kanasta, kanafilee käy hyvin.
Neljälle
- 1 iso grillattu kananpoika
Currykastike
- noin 1 rkl currya
- 50 g voita
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 5 dl kanalientä (kuutiosta)
- 1 munankeltuainen
- 1 dl kermaa
Tarjoiluun
- riisiä
Valmistusohje
1. Paloittele kana nahattomiksi ja luuttomiksi paloiksi. Laita riisiä kiehumaan.
2. Paista curry miedolla lämmöllä voissa kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita hyvin, jottei seokseen jää paakkuja. Vatkaa mukaan liemi vähän kerrallaan.
3. Keitä kastiketta muutama minuutti. Sekoita keltuainen ja kerma keskenään, vatkaa mukaan kastikkeeseen, joka ei enää saa kiehua, muuten se juoksettuu.
4. Sekoita kanapalat kuumaan kastikkeeseen ja tarjoile heti keitetyn riisin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen