Kanapastaa marinoitujen valkosipulien kera

Tämä mahtava kanapasta tuo loistoa arkipäivään. Se on helppo ja nopea valmistaa, ja viikon aherruksen jälkeen se hivelee makuhermoja. Ruokaan sopii erityisesti mafaldini, mutta voit tietysti kokeilla muitakin pastoja. Rucola on maukas, hieman pippurinen salaattilaji, jonka voit tarvittaessa korvata basilikalla tai tuoreella oreganolla.. Valmiiksi marinoituja valkosipuleita löydät hyvin varustettujen ruokakauppojen hyllystä.

4 annosta

  • 300 g pastaa
  • 1 grillattu kananpoika
  • 1 dl marinoituja valkosipuleita
  • 140 g kuutioitua pekonia
  • 1 nippu rucolaa
  • 3 dl kermaa
  • 3 dl kanalientä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • suolaa ja pippuria
  • oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Keitä pasta runsaassa suolavedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada vesi pois.

2. Irrota kanan lihat luista ja leikkaa liha pienemmiksi paloiksi. Kuullota kananlihaa ja pekonia valkosipulinkynsien kanssa oliiviöljyssä. Kaada joukkoon kerma ja kanaliemi. Keitä kokoon viisi minuuttia ja mausta sitten paprikajauheella, suolalla ja pippurilla.

3. Sekoita vastakeitetyn pastan ja rucolan kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!