Kananpoika, pestoa ja pastaa

Alkuperäisreseptissä pestoon tulee pinjansiemeniä ja parmesaani-juustoa. Meidän muunnoksessamme on auringonkukansiemeniä ja suomalaista mustaleimaista emmentalia.

Neljälle

  • 400 g luutonta broilerinlihaa
  • öljyä paistamiseen
  • suolaa ja mustapippuria
  • 4 annosta pastaa

Pesto

  • 2 ruukkua tuoretta basilikaa
  • 100 g mustaleimaemmentalia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 100 g auringonkukansiemeniä kuorittuina

Tarjoiluun

  • juustoraastetta

Valmistusohje

1. Pesto: Paahda kuorittuja auringonkukansiemeniä kuivalla paistinpannulla muutama minuutti. Rouhi ne sen jälkeen. Irrota basilikanlehdet ja hienonna ne pieneksi. Raasta juusto ja kuori valkosipulinkynsi. Hiero basilika, siemenet ja juusto morttelissa. Siirrä massa kulhoon. Purista valkosipulinkynsi joukkoon ja sekoita. Ala lisätä oliiviöljyä vähitellen, ensin tipoittain, sitten norona, sekoita kaiken aikaa. Tämän kaiken voi tehdä myös koneella.

2. Keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaan. Kumoa pasta lävikköön ja valuta vesi kunnolla.

3. Leikkaa broilerinliha sentin kuutioiksi ja paista ne öljyssä paistinpannulla keskilämmöllä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita valutettu pasta, liha ja pesto. Tuo tarjolle myös juustoraastetta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja